Dierenactivisten richten pijlen op Subway

04-12-2019 | |
Foto: ANP - Foto: "SAMEER AL-DOUMY"
Foto: ANP

Twintig dierenbeschermingsorganisaties hebben hun pijlen gericht op broodjesketen Subway. Ze zijn een campagne gestart om de fastfoodketen te laten stoppen met het serveren van plofkippen.

“Subway belooft zijn klanten dat het eten van hoge kwaliteit is en duurzaam geproduceerd is volgens hoge ethische standaarden. Het tegenovergestelde is het geval. De vleeskuikens die op het menu van Subway staan, hebben onder ondraaglijke condities moeten leven en sterven”, vindt Een Dier Een Vriend, een van de initiatiefnemers. De dierenwelzijnsorganisaties willen dat Subway ‘de hoogst mogelijke welzijnsnormen’ voor kippen gaat hanteren.

Hashtag #SubwayEatCruelty

De organisaties gaan onder meer acties organiseren tegen de keten op sociale media, die kunnen worden gevolgd via de hashtag #SubwayEatCruelty. Vanaf maandag 9 december zullen volgens de dierenwelzijnsorganisaties duizenden activisten over de hele wereld een week lang meedoen aan protesten bij verschillende locaties van Subway. Volgende week donderdag 12 december voeren de activisten actie bij het hoofdkantoor van Subway in Amsterdam. Ze gaan daar met een spandoek en een kippenpak staan, aldus een woordvoerder van Een Dier Een Vriend.

ANP Algemeen Nederlands Persbureau


Beheer