Doorgaan naar artikel

Dierenactivisten voeren actie bij McDonald‘s-kantoor

Foto: Paul Weaver

Foto: Paul Weaver

Dierenrechtenactivisten voeren sinds woensdagochtend 24 november actie bij het hoofdkantoor van McDonald’s in Amsterdam.

De vijftien activisten van de groep Animal Rebellion eisen dat de keten overgaat naar een volledig plantaardig menu in 2025, om zo “de desastreuze belasting van de planeet en de opwarming van de aarde tegen te gaan”.

Schriftelijk akkoord

De actievoerders blokkeren naar eigen zeggen de voorkant van het hoofdkantoor. Ze stellen bereid te zijn zo lang te blijven als nodig is en de blokkade pas te beëindigen als McDonald’s schriftelijk akkoord gaat met hun eis. Volgens een woordvoerder van de actievoerders betekent de blokkade dat medewerkers het hoofdkantoor niet in kunnen.

McDonald’s is symbool van systeem

Animal Rebellion stelt overigens dat McDonald’s slechts een symbool is van het systeem dat de groep wil veranderen, “namelijk een voedselsysteem dat zowel onze planeet, als mensen en dieren uitbuit. Dierlijke producten zoals vlees, zuivel en eieren hebben een disproportioneel grote ecologische voetafdruk en de Nederlandse bio-industrie is mondiaal gezien een van de grootste spelers”.

McDonald’s was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin