Doorgaan naar artikel

Directeur Bionext: bio wordt booming

Dier
Nieuws
Foto: Tamara Reijers - Foto: Tamara Reijers

Foto: Tamara Reijers

De productie en consumptie van biologisch voedsel neemt volgens Bionext een vlucht.

De brancheorganisatie zet aan het begin van het decennium uiteen dat er een goed perspectief is voor de biologische sector. Zo wordt het verschil tussen biologisch en gangbaar kleiner en kiezen consumenten er vaker voor om minder vlees te eten. Als ze dan vlees eten, moet dit vaker van hogere kwaliteit zijn en daar past het biologische keurmerk goed in, meent Michaël Wilde, directeur van Bionext.

Green Deal als stimulans

Ook de Green Deal van EU-commissaris Frans Timmermans ziet de brancheorganisatie als een stimulans voor de biologische sector. Door de financiële steun aan biologische boeren wordt het voor ondernemers aantrekkelijker om over te schakelen. De hoeveelheid boeren zorgt ook voor een groter aanbod. Ook in diversiteit van aanbod zal de biologische sector groeien, verwacht de nieuwe directeur.

Wilde is 1 november 2019 begonnen als directeur. De belangrijkste reden dat biologisch ’booming’ wordt, is volgens hem vooral dat mensen zich meer bewust worden van hun eigen invloed op de wereld via hun consumptiepatroon.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin