Doorgaan naar artikel

Directieleden Westfleisch verdacht van fraude

Westfleisch-locatie in Coesfeld. Foto: ANP

Westfleisch-locatie in Coesfeld. Foto: ANP

Personen in de directie van Westfleisch zijn in het zoeklicht van justitie gekomen wegens verdenking op gesjoemel in de handel met vlees in China ten nadele van het concern.

Dinsdagmiddag zijn de kantoren in Münster en Coesfeld van het Duitse concern door beambten van het openbaar minister onderzocht. De verdenking luidt dat de verdachte directieleden 12.000 ton varkensvlees tegen dumpingprijzen aan een handelsbedrijf in Dubai hebben verkocht dat het tegen hogere prijzen aan een afnemer in China heeft doorverkocht. De daarmee behaalde winst hebben de verdachten in eigen zak gestoken.

Alleen een adviserende rol

De firma in Dubai heet Prime Meat General Trading (PMGT), die nauw verbonden is met het Deense handelskantoor Prime Pork Trading in Randers. Laatstgenoemd bedrijf wordt geleid door de broer van Westfleisch-directielid Steen Sønnichsen. Tegenover het zakenblad WirtschaftsWoche laat Westfleisch weten dat Prime Pork Trading alleen een adviserende rol heeft gespeeld. De 12.000 ton varkensvlees zou bovendien maandenlang onbetaald in de haven van Shanghai opgeslagen hebben gelegen, en wel op kosten van Westfleisch, aldus WirtschaftsWoche.

Snel delen

Image
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin