Dirk Mulder (ING): ‘Personeelstekort retail is groter dan ooit’

02-08 | |
Een Albert Heijn supermarkt zoekt nieuw personeel. - Foto: ANP
Een Albert Heijn supermarkt zoekt nieuw personeel. - Foto: ANP

De retail kampt met een enorm personeelstekort. De sector moet daarom investeren in betere arbeidsvoorden en technologie, zoals robotisering, zegt Dirk Mulder van ING.

Retailers zijn steeds vaker genoodzaakt ingrijpende maatregelen te nemen vanwege het tekort aan personeel. Zo worden openingstijden versoberd, zijn koopavonden (tijdelijk) afgeschaft en sluiten filialen noodgedwongen voor halve of hele dagen de deuren, aldus Dirk Mulder, sector specialist Trade & Retail bij ING Sector Banking.

53.200 vacatures

De recente aankondiging van de Bijenkorf om de komende weken drie van de zeven koopavonden te schrappen laat volgens Mulder zien dat de retail voor uitdagingen staat. “Momenteel kampt de sector met een krapte op de arbeidsmarkt die groter is dan ooit. Zo is het aantal vacatures in het eerste kwartaal van 2022 met bijna 56% tot 53.200 toegenomen. Verder ziet 39,3% van de ondernemers in de retail in het tweede kwartaal van 2022 het tekort aan arbeidskrachten als grootste belemmering. Het personeelstekort zorgt bij retailers voor grote problemen om de winkels open te houden.”

Slecht imago

Het imago van de sector bemoeilijkt het aantrekken van nieuw personeel, aldus Mulder. “Werken in de retail wordt doorgaans niet erg aantrekkelijk bevonden door de onregelmatige werkuren, lagere salarissen, weinig doorgroeimogelijkheden en een hoog verloop. Retailers zullen daarop in moeten spelen door beter aansluiting te zoeken bij de wensen van personeel met betrekking tot de werk/privé-balans.”

Technologie en robotisering

Daarnaast doen retailers er goed aan om in technologie en robotisering te investeren zodat bepaalde werkzaamheden niet langer door mensen hoeven te worden gedaan. “Bijvoorbeeld door zelfscankassa’s te gebruiken of werkzaamheden in magazijnen door robots te laten uitvoeren. Het gebruik van technologie kan bovendien een motivatie zijn voor medewerkers om bij het bedrijf te blijven of te komen werken, doordat ze hierdoor de meest vooraanstaande technieken kunnen toepassen.”

ANP Algemeen Nederlands Persbureau
Meer over


Beheer