DMK introduceert plantaardig kaasalternatief voor industrie

09-09 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

DMK breidt het vegan assortiment uit met een plantaardig kaasalternatief voor industriële afnemers.

Het Duitse zuivelbedrijf bracht begin 2022 al vegan desserts en een vegan chocoladedrank op de markt. Eind dit jaar volgt de plantaardige kaas. Volgens het bedrijf scoort het product goed op smaak, bruinkleuring en smelten.

Een compleet en duurzaam productassortiment

“Wij willen onze klanten een compleet en duurzaam productassortiment bieden”, zegt Ingo Müller, CEO van de DMK Group. “Met ons veganistisch kaasalternatief bieden we onze klanten de mogelijkheid om naast ons kernassortiment ook veganistische producten te kiezen. Ondanks de lastige omstandigheden in de foodretail – lees inflatie – hebben wij een succesvolle start gemaakt met onze veganistische dessertlijn. Daarmee scoren we hoog vanwege de uitstekende smaak van de producten – en dat is precies waar we ook in het kaassegment willen instappen.”

Lees ook: DMK: plantaardig is must, maar geen volledige vervanging

Volgens Müller is een plantaardige kaas die moet lijken om klassieke kaas veel moeilijker te ontwikkelen dan bijvoorbeeld haverdranken of andere plantaardige alternatieven. Dat het bedrijf veel ervaring heeft in het maken van kaas, is volgens hem een voordeel.

Velander

Het kaasalternatief krijgt de naam Velander, wat een toespeling is op de vegan aard en op de band met de landbouw en landbouwcoöperatie. Het product wordt geproduceerd in de grootste kaasproductielocatie van het bedrijf in Edewecht, Nedersaksen. Hier wordt dagelijks ruim 3 miljoen liter melk tot kaas verwerkt. DMK heeft er een aparte extra productieruimte voor gemaakt.

Lees ook: Ontwikkelingen in plantaardige kaas gaan hard

Kloosterman


Beheer