Skip to content

DOC Kaas: omzet licht gedaald met kleine winst

DOC Kaas heeft in 2020 een omzet behaald van bijna € 202 miljoen, net iets minder dan in 2019

Foto: Misset premium

Foto: Misset

Coöperatie DOC Kaas heeft in 2020 een omzet behaald van bijna € 202 miljoen. Dat is net iets minder dan in 2019.

Het resultaat is wel sterk verbeterd, van € 122.000 verlies in 2019 naar een kleine winst van € 41.000 in 2020. DOC Kaas noemt de melkprijs redelijk stabiel ten opzichte van 2019, zonder een specificatie van de melkprijs te geven. Dat blijkt uit de jaarrekening over het jaar 2020.

Coöperatie DOC Kaas is mede-eigenaar van het Duitse zuivelconcern DMK met 10% van de aandelen. De overige 90% van DMK is in bezit van de Duitse coöperatie DMK. De bedrijfsactiviteiten van DOC Kaas en DMK zijn in 2016 gefuseerd.

Einde aan ledenverlies

Coöperatie DOC Kaas geeft in het jaarverslag geen overzicht van het ledenaantal. Het enige dat een woordvoerder wil zeggen, is dat dit jaar zich circa 50 nieuwe leden hebben aangemeld, daarmee is een eind gekomen aan een reeks van jaren met verlies aan leden. In de voorgaande jaren zijn in honderden leden vertrokken. Dat gebeurde voor en na de fusie van de onderneming DOC Kaas met de Duitse zuivelreus DMK. Bovendien speelt nog altijd een juridische procedure over ingehouden uittreedgeld tussen oud-leden en coöperatie DOC Kaas.

Snel delen

Wim Esselink
Wim Esselink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin