DOC troeft RFC af in melkprijs

01-08 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

De basismelkprijs die Boerderij berekent voor DOC Kaas komt uit op € 61,25 per 100 kilo. DOC Kaas publiceert een eigen basismelkprijs van € 62,15 per 100 kilo in augustus voor haar leden. Daarmee ligt de DOC-basisprijs boven het niveau van FrieslandCampina en Arla.

Van deze basismelkprijs wordt € 2 ingehouden voor coöperatieve inhoudingen. En in de toeslagen kunnen de melkleveranciers nog € 4,40 aan toeslagen ontvangen, onder meer uit kwantum-, duurzaamheids-, weidegang- en VLOG-toeslag.

FrieslandCampina publiceerde vorige week de garantiemelkprijs voor augustus en hield deze onveranderd op ten opzichte van de juli-melkprijs. Arla staat met een melkprijs van € 59,98 per 100 kilo melk onder de melkprijs van DOC.

De voorgaande twee maanden verhoogde de zuivelverwerker uit het Drentse Hoogeveen de melkprijs ook al; met € 4,30 in zowel juni als juli.

De Boerderij-melkprijs staat deze maand € 23,79 hoger dan een jaar geleden in dezelfde maand. De Boerderij-melkprijs is exclusief btw, geldend bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk. De bijdrage van 5 cent aan ZuivelNL is in mindering gebracht.

Smale
Annet Smale Redacteur


Beheer