Door salmonella getroffen chocoladefabriek draait weer

11-08 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

De chocoladefabriek van Barry Callebaut in het Belgische Wieze, waar eind juni een besmetting met salmonella werd geconstateerd, heeft de productie weer op gang gebracht.

Voorlopig werken uit voorzorg alleen 3 van de 24 productielijnen. Maar Barry Callebaut verwacht dat de productie binnen enkele weken weer op volle capaciteit kan draaien.

Grootste chocoladefabriek van Europa

In Wieze produceert de Zwitserse gigant onder normale omstandigheden met ruim 600 medewerkers jaarlijks meer dan 300.000 ton chocola. Door de besmetting in de grootste chocoladefabriek van Europa moesten ook een groot aantal fabrikanten van chocoladeproducten, met name in België, de activiteiten onderbreken. Nadat Barry Callebaut had vastgesteld dat er geen besmette producten naar buiten waren gekomen, zijn die andere fabrieken na korte tijd weer herstart. Wel is de levering van bepaalde producten beperkt. Zo liet Tony’s Chocolonely’s dit weekend nog weten geen chocoladeletters voor Sinterklaas te kunnen produceren vanwege de tijdelijke productiestop bij Barry Callebaut.

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer