Skip to content

Dreamfarm betreedt Nederlandse markt met plantaardige mozzarella

Het Italiaanse Dreamfarm betreedt de Nederlandse markt met de introductie van een plantaardige mozzarella.

Updated on:
Business
Nieuws
plantaardige mozzarella

De plantaardige mozzarella van Dreamfarm met Nutri-score A is nu verkrijgbaar in Nederland. Foto: Dreamfarm

Het Italiaanse Dreamfarm betreedt de Nederlandse markt met de introductie van een plantaardige mozzarella. De start-up heeft een mozzarella ontwikkeld specifiek voor op pizza met Nutri-Score A.

Dreamfarm onderscheidt zich op de veganistische kaasmarkt met de hoge Nutri-Score. Het product is gemaakt van gefermenteerde amandelen uit Europa. Door deze basis is het product iets lager in totale vetgehalte en bestaat uit voornamelijk onverzadigd vet. Hoewel het eiwitgehalte vier keer lager is dan in dierlijke kaas bevat de mozzarella 7 gram vezels per 100 gram. Ook is het zoutgehalte net zo laag en bevat het melkzuurbacteriën. De Dreamfarm plantaardige mozzarella is te verkrijgen bij Albert Heijn.

Lees ook: Boermarke onthult ’s werelds gezondste kaasvervanger

De mozzarella is gezonder, maar vooral geschikt voor op een pizza door de andere textuur. Het lagere eiwit- en vetgehalte maakt dat de kaas anders smelt en minder rekbaar is. “De smaak en het effect op pizza is goed”, zegt CEO Giovanni Menozzi.

Investering voor marktuitbreiding

Maddalena Zanoni en Mattia Sandei hebben Dreamfarm opgericht in 2021 in Parma, een regio die bekend staat om producten als Parmezaanse kaas en Parmaham. Dankzij een investeringsronde eind 2023, waar Dreamfarm € 5 miljoen mee ophaalde, kan het bedrijf zijn distributie uitbreiden.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin