Doorgaan naar artikel

Druk blijft op prijzen vleeskalveren

Foto: Koos Groenewold premium

Foto: Koos Groenewold

Net als voorgaande weken blijft er druk op prijzen van de vleeskalveren. De blanken zakken met 5 cent per kilo naar € 5,55 exclusief btw. Ook jong- en oudrosékalveren worden goedkoper met prijzen van respectievelijk € 5,05 en € 5,10 per kilo geslacht gewicht.

Moeizame vleesverkopen

De dalende prijzen zijn het gevolg van moeizame vleesverkopen en druk vanuit Italië. De verwachting of hoop dat Pinksteren nog een positieve impuls zou geven, bleek ongegrond. Alledrie de kalversoorten hebben er last van, maar het meeste de blankvleeskalveren, gevolgd door jongrosé. De situatie bij oudrosé is wat vriendelijker, waarbij er ook partijen zijn die prijzen gelijk houden. Een argument daarbij is een goede vraag, ook door runderslachterijen en dat de afzetmarkt het seizoen mee krijgt.

Starters noteren nu € 370 per kalf, af-stal; € 5 meer dan vorige week. Dat is meer een prijscorrectie dan een afspiegeling van de markt. Ondanks de hoge kosten van starters en vlotte markt is er met dalende prijzen voor de vleeskalveren weinig ruimte voor prijsverhogingen.

Prognose: lagere prijzen vleeskalveren; starters stabiel.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin