Druk in kalvermarkt vooral door blankvleeskalveren

23-07-2020 | |
Foto: Koos Groenewold
Foto: Koos Groenewold

Het aanbod aan jongrosékalveren is niet eens overdreven ruim, maar door het aanbod blankvleeskalveren dat nog weggewerkt moet worden, is de markt wel wat stroef.

De afzet van het kalfsvlees is, zoals gebruikelijk in de zomermaanden, wat minder. De vraag valt wat tegen. Handelaren verwachten dat tussen half augustus en begin september de vleeshandel een impuls krijgt. Alles onder het voorbehoud dat het coronavirus niet te veel oplaait in Nederland en bij belangrijke afnemers van kalfsvlees zoals Frankrijk en Italië.

Prijs rond € 2,80 per kilo

Het prijsniveau voor de jongrosékalveren zweeft rond de € 2,80 per kilo geslacht gewicht. De uitbetaalprijs verschilt per slachterij. Voor oudrosékalveren ligt de prijs nog steeds op € 2,70 per kilo geslacht gewicht. Ook hier geldt dat het aanbod wel wordt verwerkt, maar dat er van een vlotte markt geen sprake is.

Startkalveren niet duurder

Het aanbod aan startkalveren blijft aan de krappe kant. Toch zit er in de prijs momenteel geen beweging. Af stal wordt voor deze dieren tussen de € 255 en € 265 per dier betaald. Vleeskalverhouders willen (en kunnen) niet veel meer voor de dieren betalen.

Prognose: stabiel.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer