DSM koopt Noorse eiwitspecialist Vestkorn

29-11-2021 | |
Foto: Hans Prinsen
Foto: Hans Prinsen

Voedingsbedrijf DSM neemt het Noorse Vestkorn Milling over. Vestkorn Milling is gespecialiseerd in plant-based eiwitten uit erwten en bonen. DSM betaalt € 65 miljoen voor het bedrijf.

Vestkorn Milling heeft volgens DSM een goede positie op de markt voor alternatieve eiwitten. Het bedrijf levert eiwitten, zetmeel en voedingsvezels voor plantaardig voedsel en diervoeders. Het bedrijf met 55 medewerkers is gevestigd in Tau in het zuidwesten van Noorwegen. De overname wordt nog dit jaar afgerond.

Eiwitstrategie DSM

De overname past in de strategie van DSM om te groeien in plantaardige eiwitten. Het is een aanvulling op eigen producten zoals een eiwitproduct uit koolzaad (Canola Pro) dat DSM in 2022 op de markt brengt. De producten van Vestkorn Milling passen volgens DSM in hoge mate in het eigen aanbod voor bedrijven die plantaardige voedingsmiddelen en dranken ontwikkelen. Dat omvat onder meer vitamines, algenlipiden en mineralen om de voedingswaarde te verbeteren. Andere producten zijn juist bedoeld voor een betere textuur, smaak en functionaliteit van eiwitten.

Vleesalternatieven

Patrick Niels, vicepresident van de Food & Beverage-divisie van DSM, wijst op het belang van een compleet pakket producten voor plantaardige producten, vooral op de ‘zeer dynamische markt voor vleesalternatieven’. “Op die markt worden de verwachtingen van de consument en de samenleving rond authentieke smaak, textuur en voedingsprofiel en over de klimaatimpact steeds geavanceerder”, aldus Niels.

Esselink
Wim Esselink Voormalig redacteur


Beheer