Duits conglomeraat neemt Britse leverancier worstomhulsels over

28-11-2022 | |
Devro produceert worstomhulsels voor zowel vlees als plantaardige producten. - Foto: Canva/agnormark
Devro produceert worstomhulsels voor zowel vlees als plantaardige producten. - Foto: Canva/agnormark

Saria Groep, een onderdeel van het imperium van de schatrijke Duitse familie Rethmann, neemt de Schotse leverancier van worstomhulsels Devro over.

Devro is de grootste specialist op haar gebied ter wereld. Het bedrijf heeft ook een fabriek in Gendt bij Nijmegen. Saria nam in 2017 de Nederlandse Van Hessen Groep over. Dat bedrijf werkt in dezelfde markt als Devro. Het verzorgt in sommige landen de verkoop voor Devro.

Worstomhulsels voor vlees en plantaardig

Devro produceert worstvellen – collagen casings – voor zowel vlees als plantaardige producten. Het bedrijf telt wereldwijd rond de 2.000 werknemers en is al sinds 1993 genoteerd aan de Londense beurs. De overname hangt een prijskaartje van € 770 miljoen aan het bedrijf.

Saria is een van vier onafhankelijke divisies van het Rethmann-imperium. Rethmann draaide vorig jaar een omzet van € 21,4 miljard. Het is een van de grootste familiebedrijven in Duitsland met ook activiteiten in openbaar vervoer en afval. De overname van Devro is geregeld via het financieringsvehikel Saria Nederland N.V.

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer