Doorgaan naar artikel

Duitse Aldi’s willen om tafel over eerlijke handel

Directieleden van Aldi Nord en Süd zeggen afgelopen zaterdag een gesprek te hebben gevoerd met landbouwminister Julia Klöckner. Foto: ANP

Directieleden van Aldi Nord en Süd zeggen afgelopen zaterdag een gesprek te hebben gevoerd met landbouwminister Julia Klöckner. Foto: ANP

Aldi Nord en Aldi Süd in Duitsland mikken bij de relaties met de landbouw op een fairtrade codex.

Tevens zijn ze bereid met vertegenwoordigers uit de sector om de tafel te gaan zitten om daaraan invulling te geven, onder meer ook als het gaat om een passende beloning voor hogere kwaliteitsstandaarden. De toezegging van de twee verwante supermarktuitbaters komt na de vorige door boeren uitgevoerde protestacties en blokkades van distributiecentra.

Lidl

Concurrent Lidl deed vorige week al toezeggingen dat het de leverantierelaties met de boeren wil verbeteren in overeenstemming met de UTP-richtlijn, de Europese richtlijn tegen oneerlijke handelspraktijken in de voedselketen. Lidl riep vorige week op tot een urgente topontmoeting met vertegenwoordigers uit de voedselketen. De Aldi’s ondersteunen deze oproep dus.

Gesprek met Julia Klöckner

Directieleden van Aldi Nord en Süd zeggen afgelopen zaterdag een gesprek te hebben gevoerd met landbouwminister Julia Klöckner. Die heeft zich volgens hen bereid verklaard een overlegronde te organiseren over zaken als marktmechanismen en het kartelrecht. De eerder genoemde fairtrade codex is overigens een idee dat oorspronkelijk uit de koker van Klöckner komt.

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Wim Verseput

Freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin