Skip to content

Duitse biomelkproductie groeit bij goede vraag

Updated on:
Zuivel
Nieuws
Foto: Anne van der Woude

Foto: Anne van der Woude

De productie van biologisch gecertificeerde melk in Duitsland is in het eerste halfjaar ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar met 4,1% toegenomen. Dat rapporteert ketenbeheerder Bioland.

De vraag is echter volgens de ketenbeheerder nog steeds goed en het aanbod wordt ondanks de toename krap. Een verdere prijsstijging in vervolg op de ontwikkeling in juli (plus 20 cent naar € 47,30 per 100 standaardkilo) is daarom mogelijk, maar ook belangrijk omdat de bedrijven aan hogere eisen op het gebied van weidegang en de huisvesting van de kalveren moeten voldoen.

Tevens zijn er regio’s met geringe ruwvoeropbrengsten door droogte, aldus Bioland.

Sterke groei in februari

Per maand bekeken was de grootste toename te zien in februari (plus 8,8%). In mei en juni was de groei 2,6%. Concreet was dat respectievelijk 115 miljoen kilo en 107 miljoen kilo meer.

De totale melkproductie lag tot en met de eerste week van augustus slechts 0,2% boven het niveau van een jaar eerder, zo blijkt uit de cijfers van zuivelmarktbureau ZMB. In de genoemde week daalde de productie in vergelijking met dezelfde week van vorig jaar met 0,7 procent.

Snel delen

Afbeelding
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin