Duitse boeren protesteren massaal met trekkers

Foto: ANP - Foto: "Ina Fassbender"
Foto: ANP

Duizenden Duitse boeren reden maandag in Noordrijn-Westfalen massaal met hun trekkers naar een reeks steden in de deelstaat om nogmaals te protesteren tegen het zogeheten ‘Agrarpaket’ van de regering.

De trekkerdemonstraties in deze Duitse deelstaat ging vooraf aan de dinsdag te houden grote demonstratie van boeren uit heel Duitsland in Berlijn.

Al zondag gingen lange trekkerkaravanen uit alle hoeken van de Bondsrepubliek van start om dinsdag van 12.00 tot 15.00 uur bij de Brandenburger Tor in het centrum van de hoofdstad te zijn.

Lees verder onder de tweet

De boeren willen in Berlijn nogmaals aan de politici duidelijk te maken dat de beoogde maatregelen te ver gaan en vele boeren voor problemen stellen die ze niet de baas denken te kunnen worden.

Aanscherping mestwetgeving

Het gaat daarbij met name om maatregelen ter bescherming van de insectenbestanden en de door Brussel aan Berlijn opgelegde aanscherping van de mestwetgeving. Landbouwminister Julia Klöckner heeft toegezegd de boeren bij de Brandenburger Tor toe te willen spreken.

In Noordrijn-Westfalen trokken trekkerkaravanen onder meer naar de voormalige West-Duitse hoofdstad Bonn. Daarna ging het naar steden als Keulen, Düsseldorf, Dortmund en Bielefeld.

Verseput
Wim Verseput Freelance redacteur


Beheer