Skip to content

Duitse deelstaat wil naar 40% bio-landbouw

Foto: ANP

Foto: ANP

De Duitse deelstaat Baden-Württemberg wil in tien jaar tijd naar 30 à 40% biologische landbouw.

De regering in Baden-Württemberg heeft het bio-actieplan herzien. Kern van het nieuwe plan is dat het aandeel biologisch geteelde landbouwproducten in de deelstaat in 2030 is verhoogd naar 30 tot 40%. Met deze groei kan worden voldaan aan de stijgende vraag naar biologische producten.

Regionale productie

In het actieplan ‘Bio aus Baden-Württemberg’ wordt ernaar gestreefd dat de groeiende vraag naar biologisch producten zoveel mogelijk wordt gedekt door regionaal geteelde producten. Niemand wordt gedwongen meer biologisch te produceren of te kopen, schrijft de regering. Het doel is om de randvoorwaarden voor productie en handel van biologische producten te verbeteren, zodat de omzet gaat groeien. Voor diverse projecten en een consumentencampagnes heeft de regering vooralsnog € 9 miljoen opzijgezet.

Vraaggestuurde groei

De regering streeft naar een vraaggestuurde groei van de biosector. Daarom is ook de opdracht gegeven voor een productie- en marktstudie van biologische producten. Dan zal ook blijken waar marktpotentieel ligt. Veel wordt ook verwacht van de snelgroeiende vraag naar bio-producten op de buiten-huis-markt.

De tijd is rijp voor meer lokaal, biologisch geteelde productie, stelt de regering. Mensen gaan bewuster met eten om en willen weten waar dit vandaan komt. De klimaatverandering en afname van biodiversiteit vragen ook om verandering, luidt de motivatie.

Snel delen

Kees van Dooren
Kees van Dooren

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin