Doorgaan naar artikel

Duitse minister: Horeca-personeel inzetten

Foto: ANP

Foto: ANP

De Duitse landbouw zoekt naar oplossingen om de productie gaande te houden bij een tekort aan seizoensmedewerkers uit met name Polen en andere delen van Midden- en Oost-Europa.

Dit probleem dient zich aan in verband met de sluiting van de grenzen. Landbouwminister Julia Klöckner sluit niet ‘onconventionele wegen’ te zullen gaan om de landbouw in het gegeven geval uit de nood te helpen. Bijvoorbeeld zou personeel uit de horeca werk in de landbouw kunnen worden aangeboden, opperde zij in een gesprek met de Neue Osnabrücker Zeitung. Horeca-personeel heeft door de coronacrisis op dit moment weinig om handen, terwijl in vooral de tuinbouw het werk niet kan worden uitgesteld.

Boeren zelf ziek

Los daarvan is met de georganiseerde landbouw overleg gaande over oplossingen als boeren en hun vaste medewerkers het werk neer moeten leggen, omdat ze zelf ziek zijn geworden. Bij dat alles gaat het er primair om de leverantieketens aan de praat te houden. Van een dreigend tekort aan voedsel is echter nu totaal geen sprake, beklemtoont Klöckner.

Snel delen

Image
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin