Duitse noteringen vleesvarkens tikken € 2 per kilo aan

17-08 | |
Vleesvarkens bij het slachthuis. - Foto: ANP
Vleesvarkens bij het slachthuis. - Foto: ANP

Met een verhoging van 7 cent per kilo bereiken de Duitse noteringen een niveau van € 2 per kilo geslacht gewicht. Daarmee zit de Duitse notering slechts 2 cent af van het hoogste niveau in maart 2020.

Zowel de VEZG-Vereinigungspreis als de slachterijen Tönnies en Vion Duitsland hanteren dezelfde prijs. Daarbij wel opgemerkt dat de producentenorganisatie een stuk positiever is over het terugverdienen van deze inkoopprijs dan de slachterijen.

Teleporc gaf al schot voor de boeg

De laatste prijsverhoging komt niet uit de lucht vallen. Dinsdag werd op de internetveiling Teleporc weer een prijsstijging geboekt, nu met 5 cent naar een prijsniveau van gemiddeld € 2,11 per kilo geslacht gewicht, met een spreiding van € 2,06 tot € 2,15 per kilo. Eind juli werden nog varkens verkocht voor gemiddeld € 1,88 per kilo.

ISN noemt de varkens ‘schaars en gewild’. Net als in landen als Nederland en Denemarken is het aanbod varkens in Duitsland nog altijd beperkt en slachtgewichten zijn laag. Vorige week lag het aantal slachtingen zo’n 11% lager dan het jaar ervoor in dezelfde week.

Vion, Van Rooi en Compaxo 6 cent omhoog

In Nederland verhoogde Vion maandag met 6 cent per kilo. Ook Van Rooi en Compaxo doen zoveel bij de prijs bij. De algehele verwachting is dat de situatie verder verbetert als vakanties zijn afgelopen en de verwerkende industrie weer volop draait.

Daar komt bij dat een aantal Europese landen betere afzetmogelijkheden van bepaalde onderdelen naar China en andere Aziatische landen heeft. In Duitsland heerst de verwachting dat binnenkort weer export naar Zuid-Korea mogelijk is.

Prognose: hogere prijzen vleesvarkens.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur
Meer over


Beheer