Doorgaan naar artikel

Duitse sector: beëindiging kuikendoden eind 2021

Foto: Hans Prinsen

Foto: Hans Prinsen

De Duitse broederijsector acht een volledige beëindiging van het ruimen van mannelijke eendagskuikens per eind volgend jaar (2021) mogelijk, zij het dat daarvoor wel de grootst mogelijke krachtinspanning nodig is.

Dat meent topman Friedrich Otto-Ripke van pluimveehouderijfederatie Zentralverband der Deutschen Geflügelwirtschaft (ZDG). TopAgrar heeft dit standpunt van Otto-Ripke opgetekend bij een Frans-Duitse conferentie over de kwestie op het landbouwministerie in Berlijn.

Gedeeltelijke beëindiging

Het ZDG stond eind vorig jaar nog op het standpunt dat over twee jaar slechts een gedeeltelijke beëindiging realistisch is, namelijk alleen als het over legkuikens voor schaaleieren gaat. Otte-Ripke stelt dat bij het behalen van het doel van alle mogelijkheden gebruik moet worden gemaakt: geslachtsbepaling in het ei, de productie van dubbeldoelkippen en de productie van vleeskuikens van eendagshaantjes die anders geruimd zouden worden (zogenoemde broederhanen). Ook de overige schakels in de keten, primair de handel, moeten meewerken.

Prijsinformatie over eieren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Wim Verseput

Freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin