Duitse slachterijen hakken flink in varkensprijs

29-07 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Tönnies en Vion Duitsland verlagen hun basisprijs van € 1,42 naar € 1,35 per kilo geslacht gewicht.

De grote Duitse slachterijen komen met zogenoemde Hauspreise. Vanaf vrijdag 30 juli verlagen zowel Tönnies als Vion Duitsland hun basisprijs van € 1,42 naar € 1,35 per kilo geslacht gewicht.

In de Vorschau, de aanloop naar het vaststellen van de prijs, hadden de slachterijen de prijsverlaging van 7 cent al in het vooruitzicht gesteld. Producentenkoepel VEZG zwichtte niet voor de druk vanuit de slachterijen en hield zijn Vereinigungsprijs onveranderd op € 1,42 per kilo.

Slechtlopende vleesverkopen

De slachterijen zetten de prijsverlaging nu toch door. Verdere daling op de varkensmarkt is volgens hen onontkoombaar door de slechtlopende vleesverkopen. Omdat leveranciers die op donderdag 29 juli varkens hebben geleverd niet van de prijsverlaging op de hoogte waren, gaat deze een dag later dan gebruikelijk in.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Keuper
Jacco Keuper RedacteurBeheer