Doorgaan naar artikel

Kaufland verkoopt alleen nog Duits varkensvlees

De Duitse supermarktketen Kaufland verkoopt voortaan alleen nog Duits varkensvlees.

Geüpdatet op:
Nieuws
Food
Kaufland verkoopt alleen nog varkensvlees van houderij-type 2. premium

Kaufland verkoopt alleen nog varkensvlees van houderij-type 2.

De Duitse supermarktketen Kaufland kondigde vorig jaar aan eind 2022 over te gaan op alleen Duits varkensvlees. Nu blijkt het concern al volledig omgeschakeld te zijn.

De Duitse supermarktketen Kaufland verkoopt voortaan alleen nog Duits varkensvlees. Het aanbod vers varkensvlees is afkomstig van bedrijven die varkens houden volgens houderijtype 2 van Initiative Tierwohl. Vlees- en worstproducten van het eigen merk K-Wertschatze zijn afkomstig van type 3-houderijen. Dit maakte Kaufland woensdag bekend. Houderij-type 2 is vergelijkbaar met 1 ster Beter Leven, type 3 met 2 sterren Beter Leven.

Geboren tot verwerkt in Duitsland

Kaufland kondigde vorig jaar aan dat het tegen eind 2022 al het verse varkensvlees uit Duitsland zou betrekken. Die omschakeling verliep sneller dan verwacht. Vanaf nu verkoopt de supermarktketen dus alleen nog maar varkensvlees volgens het 5D-principe (geboren, opgefokt, gemest, geslacht en verwerkt in Duitsland).

Met deze omschakeling wil Kaufland het signaal afgeven dat het bedrijf staat voor kwaliteit uit Duitsland en daarnaast de Duitse varkenshouders wil steunen. Bij de introductie vorig jaar werd aangegeven dat er een minimumprijs van € 1,40 per kilo betaald zou worden voor varkens uit houderij-type 2.

In 2021 introduceerde vorig jaar het keurmerk ‘Qualität aus Deutschland’ voor vleesproducten, groente, fruit en ruim 250 andere huismerkproducten die in Duitsland geproduceerd worden.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin