Duitse supermarkten zien omzet teruglopen

01-10 | |
Filiaal van de Duitse supermarktketen Rewe. - Foto: ANP
Filiaal van de Duitse supermarktketen Rewe. - Foto: ANP

De Duitse supermarkten hebben in augustus minder omzet gerealiseerd dan in juli. Speciaalzaken zagen hun verkopen wel toenemen. Dat meldt het Duitse statistische bureau Destatis.

De totale Duitse levensmiddelendetailhandel zag de omzet na correctie op kalender- en seizoeneffecten met 3,4% dalen ten opzichte van juli. Ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar viel de verkoop qua volume 6,6% lager uit. Hogere prijzen beperkten de teruggang in omzet tot 4,6%.

Daling van bijna 7%

In de supermarkten is het verval ten opzichte van vorig jaar nog wat groter; qua verkoopvolume een daling van bijna 7% en de omzet zakte met 5% ten opzichte van augustus 2020. Volgens de rekenmeesters van Destatis bleef de omzet van de supermarkten in augustus 4,2% onder het niveau van voor de coronacrisis. Daartoe wordt een vergelijking gemaakt met de supermarktverkopen in februari 2020.

De speciaalzaken in groente en fruit, slagerijen en bakkerijen zagen hun omzet met 1,5% toenemen ten opzichte van juli dit jaar. Desondanks ligt in deze winkels de omzet nog iets (0,8%) lager dan voor de coronacrisis.

Ramaker
John Ramaker RedacteurBeheer