Duitse supermarktketen Tegut scoort met bio

19-01 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

De Duitse supermarktketen Tegut heeft in 2021 een omzet gerealiseerd van € 1,25 miljard.

Dat is een daling van 0,46% ten opzichte van een jaar eerder. Toch toont directeur Thomas Gutberlet zich tevreden, aangezien de omzetgrens van € 1,2 miljard voor het tweede jaar op rij is gepasseerd. In 2020 werd 30,13% van de omzet gerealiseerd met de verkoop van biologische producten. Een record. In 2021 is dit percentage licht gestegen naar 30,47%.

Minisupermarktconcept

Tegut telt een kleine 300 supermarkten in 6 deelstaten. Het hoofdkantoor bevindt zich in Fulda, gelegen in de deelstaat Hessen. Het assortiment van de supermarktketen bestaat uit meer dan 20.000 producten, waaronder veel regionale levensmiddelen en meer dan 4.600 biologische producten. Ook kent Tegut een omvangrijk veganistisch en vegetarisch assortiment. De winkelketen geeft aan met haar concepten goed te kunnen inspelen op de veranderende vraag als gevolg van Covid-19. Door corona zijn consumenten bewuster gaan inkopen. Ook lijkt het nieuwe digitale minisupermarktconcept met zelfbediening ’tegut… teo’ een succes. Momenteel bevinden zich in de regio rond Fulda 10 van deze supermarkten. Dit jaar komen er 20 vestigingen bij in de regio rond Frankfurt.

Uitbreiding

Tegut opende afgelopen jaar een zestal nieuwe ‘traditionele’ vestigingen. Ook werden diverse bestaande winkels gemoderniseerd. De samenwerking met Amazon voor thuisbezorging van boodschappen is uitgebreid en is nu mogelijk in en rond 7 steden. Hier worden binnenkort meer regio’s aan toegevoegd.

Tegut kiest duidelijk voor verdere groei. De supermarktketen werd in 2013, na mindere resultaten, overgenomen door het Zwitserse Migros. In de afgelopen jaren wist de onderneming de resultaten te verbeteren.

Willem Veldman
Meer over


Beheer