Doorgaan naar artikel

Duitse supers willen meer Duitse weidemelk

Foto: ANP premium

Foto: ANP

De Duitse discounters Aldi Nord en Aldi Süd willen in meerdere stappen overschakelen op weidemelk en alleen nog melk van Duitse herkomst. In 2030 moet alle drinkmelk voldoen aan de hoogste dierwelzijnsnormen 3 en 4. In de categorie 3 is onder meer weidegang een verplicht onderdeel, categorie 4 is onder meer biologisch.

Vanaf 2024 wil Aldi bovendien alleen nog melk van Duitse herkomst verkopen, voor dagverse melk is dat nu al het geval. In 2024 gaat het ook gelden voor langer-houdbare melk . Het is een uitbouw van het programma waarin de eisen voor dierenwelzijn en Duitse herkomst geleidelijk aangescherpt worden. Dat is in juni 2021 al aangekondigd voor vers vlees.

Edeka en Lidl

Marktleider Edeka en discounter Lidl kondigden eerder al soortgelijke stappen aan. Edeka gaat vanaf het komende voorjaar alle drinkmelk voorzien van dierenwelzijnlabels. De keten stopt met het aanbieden van melk uit categorie 1, waarvoor geen bovenwettelijke eisen gelden. Dat geldt ook voor de discountformule Netto dat onderdeel is van het Edeka-concern.

Lidl geeft aan dat de melk van de eigen merken nu al volledig uit Duitsland afkomstig is. Lidl gaat op de verpakkingen aangeven welke dierwelzijnsklasse de melk heeft. Op den duur moet bij Lidl 65% van de melk voldoen aan de hoogste welzijnsklassen 3 en 4.

Beheer
WP Admin