Duitse varkensprijs 13 cent omlaag

08-07-2020 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

De Duitse varkensprijs gaat deze week hard onderuit. Producentenorganisatie VEZG verlaagt zijn Vereinigungspreis met maar liefst 13 cent naar € 1,47 per kilo geslacht gewicht.

Daarmee komt de notering op het niveau van eind maart vorig jaar, toen de varkensmarkt aan het begin stond van een opleving door extra vraag naar varkensvlees uit China. Op de huidige prijsdalingen heeft China ook een grote invloed. Doordat een toenemend aantal Duitse slachterijen hun erkenning om aan het Aziatische land te leveren verliest, zijn zij aangewezen op de volle Europese vleesmarkt.

De noteringen van de grote Duitse slachterijen dalen eveneens naar € 1,47 per kilo geslacht gewicht. Voor Tönnies betekent dat eveneens een verlaging van 13 cent, bij Vion gaat er 9 cent af ten opzichte van afgelopen week.

Tönnies in Rheda-Wiedenbrück nog potdicht

Doordat Tönnies in Rheda-Wiedenbrück na drie weken nog altijd potdicht zit, lopen de overschotten op de varkensmarkt snel op. Varkensvakbond ISN hekelt vooral de rol van de bestuurders in Landsrat Gütersloh. Zij zouden minder met politieke profilering bezig moeten zijn en zich vol moeten inzetten op een heldere planning voor heropening van de grote slachterij.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer