Duitse varkensprijs schiet omhoog

02-03 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De Duitse varkensprijzen schieten nu in hoog tempo omhoog.

De VEGZ verhoogde de Vereinigungspreis met maar liefst 18 cent en noteert nu € 1,50 per kilo. Slachterij Tönnies volgt deze notering; Vion Duitsland had bij het sluiten van deze krant nog geen prijs. Het is een lastig spel dat ze moeten spelen aangezien slachterijen klagen dat mutaties uit de markt minder groot zijn.

De huidige verhogingen zijn van een niveau dat niet heel vaak voorkomt. Het geeft aan dat de Duitsers op het positieve sentiment door willen pakken. De VEGZ benadrukt de slechte financiële situatie en onzekerheid over stijgende voerkosten als gevolg van het conflict in Oekraïne.

Omgeslagen stemming

De toon is eerder in de week al gezet op de Duitse varkensveiling Teleporc; daar werden varkens voor gemiddeld 14 cent per kilo meer verkocht dan tijdens de vorige veiling. Daarmee ligt deze al 42 cent boven het laagste niveau dit jaar eind januari. Ook de Nederlandse slachterijen gaan mee in de omgeslagen stemming maar de stappen zijn een fractie beperkter. Vion deed maandag 28 februari al 12 cent bij de prijs; Compaxo ging woensdag 2 maart 13 cent in de plus en Van Rooi 9 cent per kilo.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer