Duitse varkensslachter Edeka voert bodemprijs in

14-10-2020 | |
Foto: Ronald Hissink
Foto: Ronald Hissink

Slachterijbedrijf Edeka Südwest Fleisch voert een minimumprijs in voor varkens van zijn leveranciers die werken onder het regionale programma Gutfleisch.

De minimumbasisprijs is vastgesteld op € 1,40 per kilo. Dit is momenteel dik boven de marktprijs. Rond de 300 varkenshouders in het gebied van de slachterij van de supermarktketen Edeka in het Zuid-Westen van Duitsland profiteren van het initiatief, dat is genomen omdat de vleesprijs door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) onder wilde zwijnen in Brandenburg sterk onder druk is komen te staan.

Afnemers weggevallen

Afnemers van Duits varkensvlees zijn als gevolg van AVP weggevallen. ”We laten onze partners in de landbouw in deze moeilijke en bestaansbedreigende situatie niet alleen,” zegt directeur Andreas Pöschel van Edeka Südwest Fleisch in een door het bedrijf op zijn website gepubliceerde mededeling. Varkensleverancier Matthias Frieß zegt in diezelfde mededeling dat het bedrijf daarmee ‘nogmaals bewijst dat de inzet voor regionale producten en leveranciers geen lippendienst is.’

De minimumprijs geldt vooralsnog tot het eind van dit jaar.

Verseput
Wim Verseput Freelance redacteur


Beheer