Duitse vleesproductie blijft redelijk overeind

07-08-2020 | |
Een vrachtwagen heeft varkens afgeleverd bij de slachterij van Tönnies in Rheda-Wiedenbruck. - Foto: ANP
Een vrachtwagen heeft varkens afgeleverd bij de slachterij van Tönnies in Rheda-Wiedenbruck. - Foto: ANP

Duitse slachterijen wisten de schade door de coronacrisis in het eerste halfjaar van 2020 beperkt te houden.

De Duitse slachterijen deden in het door de coronaproblemen getekende 1e halfjaar qua aantal aan de haak gebrachte varkens een stapje terug, maar de schade is uiteindelijk beperkt.

Tijdelijke sluiting slachthuizen

Volgens de statistieken van de overheid (Destatis) werden krap 26,8 miljoen varkens geslacht, tegen 27,2 miljoen in de 1e helft van 2019. Dat is een daling van 1,5% en ongetwijfeld (ook) een gevolg van de tijdelijke sluiting van een paar slachthuizen door besmetting onder het personeel. De varkensvleesproductie leverde 1% in en kwam op krap 2,56 miljoen ton,

Rundvleesproductie

De rundvleesproductie daalde met ruim 2% naar 522.000 ton. Enige groei liet nogmaals de vleeskuikensslacht zien (plus 0,7%). De productie van kuikenvlees (‘kip‘) wordt becijferd op 531.000 ton (plus 3,6%).

Verseput
Wim Verseput Freelance redacteur


Beheer