Duitse vleesproductie daalt met 8,1%

10-02 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

De vleesproductie in Duitsland is vorig jaar sterk gedaald, meldt het Duitse statistiekbureau Destatis. Er is vooral minder varkens- en rundvlees geproduceerd.

De totale Duitse vleesproductie bleef in 2022 steken op 7,0 miljoen ton. Deze hoeveelheid is 1,3 miljoen ton kleiner dan in recordjaar 2016. De daling ten opzichte van 2021 bedraagt 8,1% ofwel 0,6 miljoen ton. Na 2016 is er sprake van een jaarlijkse teruggang, met als grootste daling in het afgelopen jaar.

Minder varkensvlees

De productie van varkensvlees is afgelopen jaar met 9,8% gekelderd naar 4,5 miljoen ton. Daarmee ligt de varkensvleesproductie bijna een vijfde lager dan in recordjaar 2016. In het afgelopen jaar zijn er minder dieren (-9,6% ten opzichte van 2021) aan de haak gekomen uit de Duitse varkensstallen. Bovendien viel ook het geslacht gewicht per dier wat lager uit. Er werden wel meer importvarkens geslacht (+6,5%).

De rundveeslachters kregen ruim 10% minder koeien aan de haak. Mede daardoor daalde de totale rundvleesproductie in Duitsland met 8,2% naar 985.000 ton. De pluimveeslachters zagen hun vleesproductie teruglopen met 2,9% naar 1,5 miljoen ton. De grootste daling deed zich voor in kalkoenvlees (-8%). De daling in de vleesproductie van vleeskuikens bleef, ondanks de problemen die de uitbraken van vogelgriep met zich meebrachten, beperkt tot 0,6% naar 1,1 miljoen ton.

Vlees & merken: Food&Agribusiness zet informatie over vlees als merk of concept op een rij. Ga naar FoodAgribusiness.nl/vlees-merken

Ramaker
John Ramaker Chef-redacteur
Meer over


Beheer