Duitsers aten meer pluimveevlees

30-03 | |
Foto:  Imago Stock & People GmbH
Foto: Imago Stock & People GmbH

Duitsers aten in 2020 gemiddeld 15,5 kilo kip, waarvan 14,8 kilo afkomstig was van vleeskuiken.

De kipconsumptie was 400 gram meer dan in 2019 en 600 gram meer dan in 2018. Daarnaast aten de Duitsers per hoofd van de bevolking 5,8 kilo kalkoenvlees. Dat is evenveel als in 2019 en 100 gram minder dan in 2018. Dit vermeldt markonderzoeksbureau MEG Marktinfo Eier & Gefl├╝gel.

Zelfvoorzienend bij kippenvlees

Bij kippenvlees was Duitsland in 2020 voor 107,2% zelfvoorzienend. In 2019 was de zelfvoorzieningsgraad nog 111,3, in 2018 114,0. Bij kalkoenvlees was Duitsland vorig jaar voor 80,8% zelfvoorzienend, tegen 81,0 in 2019 en 72,9% in 2018. Nederland vult een deel van dat tekort op. Duitsers aten vorig jaar per hoofd ook 700 gram eendenvlees en 300 gram ganzenvlees.

Bijleveld
Hans Bijleveld Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.