Doorgaan naar artikel

€ 19,3 miljoen voor stimulans gezonde voeding

Subsidie voor het Voedingscentrum dat informatie over gezonde en veilige voeding moet geven.

Geüpdatet op:
Nieuws
Food & Health
Foto: ANP

Foto: ANP

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) trekt komend jaar € 19,3 miljoen uit om gezonde voeding, een gezonde leefstijl en een gezond gewicht te stimuleren. Dit gebeurt aan de hand van subsidie aan het Voedingscentrum waarmee het centrum informatie over gezonde en veilige voeding moet verstrekken.

Via speciale programma’s voor scholen en kinderopvang werken de ministeries van landbouw, onderwijs en VWS samen aan het stimuleren van gezonde voeding en leefstijl. Onderdeel daarvan is het streven naar gezonde voeding in alle schoolkantines. De Stichting Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) krijgt subsidie om in gemeenten een gezonde(re) omgeving te creëren en in te zetten op een stijging van het aantal jongeren op een gezond gewicht.

De maatregelen zijn onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord. Ongezonde leefstijl, zoals roken, alcoholgebruik, te weinig bewegen en ongezonde voeding, waren in 2015 verantwoordelijk voor bijna 20% van de ziektelast, ruim 35.000 doden en € 9 miljard aan zorguitgaven.

Snel delen

Image
Mariska Vermaas

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin