Doorgaan naar artikel

Edeka weert producten Lactalis en Bel

De Duitse supermarktketen Edeka weert producten van Lactalis en Bel na mislukte prijsonderhandeling.

Geüpdatet op:
Nieuws
Food
Edeka vindt de prijseisen van Bel en Lactalis te hoog en weert daarom hun producten. - Foto: Edeka premium

Edeka vindt de prijseisen van Bel en Lactalis te hoog en boycot daarom hun producten. - Foto: Edeka

Duitslands grootste supermarktketen Edeka heeft tijdelijk producten van zuivelondernemingen Lactalis en Bel uit de schappen gehaald. Dit zou een gevolg zijn van mislukte prijsonderhandelingen.

Volgens Edeka hanteren beide zuivelondernemingen te hoge prijzen, zo meldt het Duitse Top Agrar.

In een advertentie stelt Edeka haar klanten op de hoogte, De producten blijven volgens de supermarktketen uit het assortiment totdat de prijzen voor alle partijen op een acceptabel niveau liggen. Volgens het Wochenblatt gaat het om een advertentie in de regio Traunstein (Beieren).

‘Ongerechtvaardigde prijseisen’

Een woordvoerder van Edeka laat weten niet op de hoogte te zijn van de advertentie. Desondanks geeft hij aan dat de supermarktketen veel waarde hecht aan de goede relaties met de landbouw in Duitsland. Waar de supermarktketen zich tegen wil verzetten zijn ‘ongerechtvaardigde prijseisen van de internationale merkenindustrie’. Veel van deze eisen zouden niet gebaseerd zijn op hogere kosten. De producenten gebruiken de algemene inflatie volgens de woordvoerder  voor een verbetering van de winstmarge. Edeka geeft aan veel waarde te hechten aan regionaliteit, duurzaamheid en hoogwaardige levensmiddelen.

Volgens Frank Lenz, voorzitter van de MEG Milch Board, valt dit niet te rijmen met het weren van de producten van twee zuivelondernemingen als gevolg van een prijsverhoging.

In de clinch met PepsiCo

Niet alleen de gesprekken tussen Edeka en genoemde zuivelondernemingen lopen stroef. Eerder deze maand werd al bekend dat Edeka ook met merkfabrikanten PepsiCo en L‘Oreal in de clinch ligt. Volgens RetailDetail leiden de jaargesprekken tussen supermarkten en merkfabrikanten in heel Europa tot toenemende nervositeit.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin