Skip to content

Eerste biologisch gecertificeerde marktkraam in Nederland

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: Canva

Foto: Canva

’t Biobakkertje is de eerste biologisch gecertificeerde marktkraam van Nederland.

Dat meldt controleorganisatie Skal. Eigenaar Wichard van Dongen verkoopt al bijna tien jaar biologisch en biodynamisch brood, onder andere op de markt in Tilburg.

Certificatieplicht voor verkooppunten

Sinds januari 2021 geldt er een certificatieplicht voor verkooppunten van biologische producten. Naast de eerste marktkraam zijn inmiddels ook de eerste winkelketens en zelfstandige winkels gecertificeerd. De kosten voor biologische certificatie van verkooppunten bestaan uit een aantal aspecten en zijn dit jaar minimaal € 647.

Een betrouwbaar biologisch product

Supermarkten en verkooppunten die zich nog niet hebben aangemeld, maar wél onder de certificatieplicht vallen, dienen dit alsnog te doen. Handhaving van de certificatieplicht start in het derde kwartaal van 2022. Ondernemers die dan niet aan de regels voldoen, moeten rekening houden met een boete.

De certificatieplicht voor verkooppunten is een gevolg van Europese regelgeving. Eerder moesten agrarische bedrijven, verwerkende bedrijven en de logistieke partijen in de biologische keten al aan een dergelijke verplichting voldoen. Dit alles moet bijdragen aan een betrouwbaar biologisch product van producent tot consument.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin