Doorgaan naar artikel

Eerste fabriek plantaardig vlees in Frankrijk geopend

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

In Frankrijk is de eerste fabriek voor de productie van plantaardig ‘vlees’ in werking gesteld.

De fabriek van ‘Les nouveaux fermiers’ ofwel de nieuwe boeren, moet in eerste instantie dagelijks 6 ton hamburgers en nuggets produceren. Die productie zal binnen enkele weken worden opgevoerd naar 10 ton per dag.

De locatie van de fabriek is niet bekendgemaakt omdat nog niet alle vereiste documenten rond zijn, blijkt uit een verklaring van de start-up Les nouveaux fermiers. Voor het project is onder meer een bijdrage verstrekt door het staatsinvesteringsfonds BPI. De vegetarische vleesproducten worden geleverd aan 350 winkels en een 150-tal restaurants waaronder enkele Franse burgerketens.

100% uit Frankrijk

Les nouveaux fermiers wil de grondstoffen, tarwe-proteïne, gele erwten en soja, voor 100% uit Frankrijk zelf zien te halen. “Ons doel is om de kosten van vegetarisch vlees vergeleken bij dierlijk vlees aanzienlijk omlaag te brengen om deze vegetarische alternatieven voor een groter publiek bereikbaar te maken”, aldus oprichter Guillaume Dubois.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin