Doorgaan naar artikel

Eerste plantaardige kaaswiel voor kaaswinkels

De schaafbare speciaalkazen zijn gemaakt op basis van gefermenteerde tarwe.

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Eiwittransitie
Het gecoate plantaardige kaaswiel in de smaak mosterd. - Foto: Max&Bien

Het gecoate plantaardige kaaswiel in de smaak mosterd. - Foto: Max&Bien

Vega-kaasbedrijf Max&Bien lanceert naar eigen zeggen ’s werelds eerste plantaardige kaaswiel met een paraffine coating.

De schaafbare speciaalkazen zijn gemaakt op basis van gefermenteerde tarwe. In de smaken komijn, truffel en mosterd zijn de kazen vanaf deze week te koop via kaas- en delicatessenwinkels.

Houdbaarheid verlengen

Maxine Agyeman, oprichter van Max&Bien: “In de kaasindustrie is het coaten van kazen een eeuwenoude techniek. Het paraffineren beschermt de kaas tegen uitdroging en schimmel. De kaas behoudt zijn smeuïgheid en smaak en de houdbaarheid wordt er mee verlengd. Voor de kaas- en delicatessenzaken die zelf willen portioneren maken we wielen van 1,2 kg, maar we maken daarnaast ook mini-wielen van 150 gram”

Het bedrijf Max&Bien werd in 2018 opgericht. Onder andere plantaardige blauwaderkaas, rookkaas en komijnekaas en kaasfondue behoren al tot het assortiment. De blauwaderkaas won in 2020 de publieksprijs bij de Vegan Cheese Awards. Voor de productie van de kazen worden technieken uit de klassieke kaasmakerij gebruikt en toegepast op noten, havermout en tarwe.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin