Doorgaan naar artikel

Eerste product op de markt met eiwit uit precisiefermentatie van Remilk

Het Amerikaanse General Mills heeft een eerste product op de markt gebracht met eiwit gemaakt met precisiefermentatie van Remilk.

Nieuws
Food
Onder het merk Bold Cultr komt de vegan roomkaas met eiwit van Remilk gemaakt met precisiefermentatie op de markt. - Foto: Bold Cultr premium

Onder het merk Bold Cultr komt de vegan roomkaas met eiwit van Remilk gemaakt met precisiefermentatie op de markt. - Foto: Bold Cultr

Het Amerikaanse voedingsmiddelenbedrijf General Mills heeft een eerste product op de markt gebracht met daarin eiwit van Remilk.

Dit Israëlische bedrijf maakt het eiwit met behulp van precisiefermentatie, een technologie waarbij micro-organismen ingezet worden om eiwitten te produceren. Het gaat om een vegan roomkaasvervanger die General Mills verkoopt op de Amerikaanse markt onder het merk Bold Cultr.

Vorig jaar kreeg Remilk goedkeuring van de regelgevende instanties in de Verenigde Staten om producten met het eiwit op de markt te brengen. In 2022 ging het bedrijf ook een samenwerking aan met Central Bottling Company voor het ontwikkelen van een lijn van plantaardige drinks, kazen en yoghurts. Die producten zijn nog niet op de markt.

Remilk bouwt aan grote fabriek voor precisiefermentatie

Remilk bouwt, naar eigen zeggen, ’s werelds grootste precisiefermentatiefaciliteit in Denemarken. Vorig jaar haalde het $ 120 miljoen binnen in een investeringsronde, onder andere voor de bouw van de fabriek.

Bij precisiefermentatie worden micro-organismen, in het geval van Remilk gisten, zo ‘geprogrammeerd’ dat ze melkeiwitten gaan produceren. De Verenigde Staten is een van de weinige markten waar verkoop van producten met deze melkeiwitten is toegestaan.

Lees meer over precisiefermentatie: Micro-organismen als nieuwe fabriekjes van melkeiwitten

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin