Eetbare coating voor snackkomkommer ontwikkeld

15-02 | |
Voor lange komkommers bestond al een eetbare coating, nu is die er ook voor snackkomkommers. - Foto: Canva
Voor lange komkommers bestond al een eetbare coating, nu is die er ook voor snackkomkommers. - Foto: Canva

Coatingbedrijf Liquidseal en veredelingsbedrijf Rijk Zwaan hebben een eetbare coating ontworpen voor snackkomkommers.

De coating vervangt het plastic folie dat gewoonlijk om de groente zit. Eetbare coatings zijn nog niet toegestaan in de EU voor gebruik op groenten, maar de coating is wel toegestaan in de Verenigde Staten en enkele andere landen.

Minder plastic zonder concessies houdbaarheid

Rijk Zwaan veredelt onder andere komkommers op basis van houdbaarheid, zegt Heleen van Rijn-Wassenaar, marketing specialist komkommer bij Rijk Zwaan. “We realiseerden ons echter dat er voor snackkomkommers aanvullende maatregelen nodig zijn om de houdbaarheid te behouden. We wisten dat Liquidseal al een coating voor lange komkommers had ontwikkeld. Dus hebben we contact met hen opgenomen om een soortgelijke oplossing voor snackkomkommers te bespreken. Dit resulteerde in de ontwikkeling van een eetbare coating voor snack-komkommers. Het stelt ons in staat om onze partners een oplossing te bieden voor de stijgende consumentenvraag naar minder plastic verpakkingen zonder concessies te doen aan de houdbaarheid.”

De opvattingen over verpakkingen veranderen, zegt Van Rijn-Wassenaar. “Sommige Europese landen, zoals Spanje en Frankrijk, scherpen nu al de regels aan om het gebruik van plastic in de AGF-categorie aan banden te leggen.”

Engwerda
Jan Engwerda Redacteur


Beheer