Skip to content

Eieren bij Jan Linders Beter Leven én Planet Proof

Updated on:
Pluimvee
Nieuws
Sustainable food
Pluimveehouder Willy Claessen overhandigt het eerste doosje eieren aan Ruth Linders, Unit Manager Vers. - Foto: Laura Fotostudio premium

Pluimveehouder Willy Claessen overhandigt het eerste doosje eieren aan Ruth Linders, Unit Manager Vers. - Foto: Laura Fotostudio

Supermarktketen Jan Linders gaat als eerste supermarktketen vrije-uitloopeieren verkopen die allemaal drie sterren van het Beter Leven-keurmerk én het On the Way to Planet Proof-label hebben.

“Wij zijn de eerste supermarkt die onder eigen label deze dubbel gecertificeerde vrije-uitloopeieren gaat voeren”, zei Category Manager Angelique Schreurs dinsdag tijdens de presentatie.

Alle eieren uit eigen streek

Extra bijzonder is dat nu alle vrije-uitloopeieren in het assortiment in alle filialen van de keten uit de eigen streek komen. Jan Linders is een regionale supermarktketen met 62 filialen in het zuidoosten van Nederland. Naast ‘vers’ heeft de keten ‘regionaal geproduceerd’ hoog in het vaandel.

Voor de vrije-uitloopeieren is Jan Linders een samenwerking aangegaan met legpluimveebedrijf Yverde in Ysselsteyn, wat ook uniek is. Yverde is een nog jong pluimveebedrijf, een samenwerking tussen Claessens-Louwers Pluimvee en Janssen Ei, beide ook in Ysselsteyn.

Diergericht ontworpen stal

Yverde kreeg half december de eerste kippen in een nieuwe stal met een grote overdekte uitloop en vrije uitloop. Deze diergericht ontworpen stal is de tweede vrije-uitloopstal die voldoet aan de eisen voor 3 sterren van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Het is een stal met maximale aandacht voor dierenwelzijn. Die bovendien voldoet aan de eisen van On the Way to Planet Proof voor duurzaamheid, natuur en klimaat.

Eierhandel Gebr. Van Beek in Wehl (Gld.) maakt ook deel uit van de samenwerking. Deze eierhandel neemt de eieren van Yverde af, sorteert en verpakt ze, en levert ze aan Jan Linders. Gebr. Van Beek levert ook scharreleieren aan Jan Linders. Die komen van verschillende pluimveehouders in het werkgebied van Jan Linders.

Zelf doosje vullen

De supermarktketen gaat de dubbel gecertificeerde dier- en milieuvriendelijk eieren verkopen in doosjes van 6, 10 en 15 stuks. En in sommige filialen kunnen klanten zelf een doosje vullen met de zelfraapeieren in het schap. De prijs is gelijk aan de ‘gewone’ vrije-uitloopeieren (met 2 Beter Leven-keurmerk sterren) die Jan Linders tot dinsdag in het eierschap had liggen.

Snel delen

Afbeelding
Hans Bijleveld

Redacteur Pluimveehouderij

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin