Doorgaan naar artikel

‘Eigenlijk kun je nu maar het beste boer zijn’

Guus Loman heeft een akkerbouwbedrijf in Rutten (NOP) met pootaardappelen, uien en wat bieten. - Foto: Ruud Ploeg

Guus Loman heeft een akkerbouwbedrijf in Rutten (NOP) met pootaardappelen, uien en wat bieten. - Foto: Ruud Ploeg

“Het gaat goed hier. Heel goed eigenlijk. Het voorjaarswerk is gestart, de grond is goed, ik heb het super voor mekaar.”

“Afzetproblemen heb ik niet. Ik heb namelijk pootgoed, geen fritesaardappelen. En de uien zijn voor het grootste deel al verkocht. Een klein deel staat nog in kisten in in de koeling. Die laat ik daar voorlopig mooi staan, er gebeurt niks mee. Hoe het later in het seizoen zal gaan? Geen idee. Ik weet dat er mensen zijn die het zwaar hebben, maar op dit moment val ik zelf net overal tussen, de crisis raakt me net niet.”

Alleen op het land

‘Van de coronamaatregelen merk ik niet zoveel. Die afstandsregels zijn hier niet moeilijk na te leven: ik ben alleen op het land en ik zit alleen op de trekker. Mijn quarantaine bestaat uit 14 dagen in de cabine zitten. Dat is niet alleen nu, dat is elk jaar zo. Tijdens het ploegen vorige week realiseerde ik me wel wat een luxe het is dat ik niet binnen hoef te zitten zoals sommige mensen. Hier is ruimte en ik kan en moet naar buiten. Eigenlijk kun je nu maar het beste boer zijn.”

Beheer
WP Admin