Laat je inspireren door sprekers met kennis over de eiwittransitie
LAAT JE INSPIREREN
KENNIS VERBREDEN
Verkrijg nieuwe inzichten en zie nieuwe business kansen
EEN DAG VOOR PROFESSIONALS DIE ZICH BEZIGHOUDEN
MET EIWITTRANSITIE
Een initiatief van
NETWERK
Verbreed je kennis rondom eiwittransitie
NIEUWE INZICHTEN
Double-click to edit this text
Op 16 maart 2023 organiseert Food & Agribusiness alweer de tweede editie van het Eiwittransitie Congres. Een dag voor allerlei partijen die actief bezig zijn met de eiwittransitie, om te netwerken en met elkaar inspiratie op te doen voor een betere toekomst! Op deze dag zullen er o.a. plenaire sprekers aanwezig zijn, interactieve tafeldiscussies plaatsvinden en nog veel meer.
Eiwittransitie Congres
Programma
Benieuwd wat je te wachten staat op 3 maart?
Het programma zal bestaan uit inspirerende sprekers, interactieve tafeldiscussies, en uitgebreide presentaties waardoor je aan het einde van deze dag met veel kennis én een breder netwerk weer naar huis gaat. Het complete programma vind je hier zodra dit bekend is.
09.30 uur
10.00 uur
10.15 uur
10.45 uur
11.15 uur
11.45 uur
12.30 uur
13.00 uur
Inloop en ontvangst
Opening dagvoorzitter Jan Vullings, hoofdredacteur Food & Agribusiness
Eiwittransitie in de retailsector: Danielle Mol, Oprichter & Consultant The GreenUp Company
Veredeling eiwitgewassen voor humane consumptie: Ton Wouda, Limagrain
Grondstoffen voor vleesvervangers en local sourcing: Jos Hugense, CEO Meatless
Break/Lunch
Start-up pitches met interactie: start-ups in de eiwittransitie
Zeewier als nieuwe belangrijke eiwitbron in de eiwittransitie: Mark Kulsdom, CEO en oprichter The Dutch Weed Burger
In het magazine EIWIT, op de themapagina Eiwittransitie én in de eiwittransitie nieuwsbrief leest u artikelen over en voor professionals waarbij eiwittransitie een dagelijks onderwerp is. Artikelen over de laatste ontwikkelingen, de markt, interviews met branchegenoten en trends in de eiwittransitie
Nu voor €11,99
4x per jaar EIWIT magazine
1 jaar toegang tot
Wekelijkse Eiwittransitie nieuwsbrief
Tarieven
Netwerk met personen die zich bezig houden met de eiwittransitie
Dr. Diederik Esser
Senior researcher Wageningen University & Research
Diederik Esser is gepromoveerd bij de afdeling Humane Voeding en Gezondheid van Wageningen Universiteit. Nu werkt hij als food clinical trial specialist bij Wageningen Food & Biobased Research, waar hij klinische trials uitvoerd om gezondheidseffecten van voedingsproducten en ingrediënten wetenschappelijk te onderbouwen. Hij coördineert ook het Gerrit Grijns Initiative (GGI), een nieuw interdepartementaal onderzoeksinitiatief van Wageningen University dat zich toelegt op de studie van Food, Nutrition and Functional Health.
Presentatie: Heeft de eiwittransitie een effect op de gezondheid van de consument
Sprekers
Mark Kulsdom
CEO en oprichter The Dutch Weed Burger
Mark Kulsdom heeft een achtergrond als cultuurhistoricus. Hij was actief dierenactivist voordat hij het ondernemerschap inrolde. In 2012 begon hij samen met Lisette Kreischer met The Dutch Weed Burger. Inmiddels liggen de producten die gemaakt worden met onder andere zeewier en microalgen in verschillende supermarkten. Ook diverse restaurants serveren de burgers, nuggets, weed balls, weed dogs en seawharma. In juli vorig jaar werd The Dutch Weed Burger overgenomen door Livekindly Collective, een collectief dat in 2020 werd opgericht en ’s werelds grootste plantaardige voedingsbedrijf wil worden.
Presentatie: Zeewier als nieuwe belangrijke eiwitbron in de eiwittransitie
Ben je abonnee van Food & Agribusiness? Dan is de prijs aantrekkelijker!
Reguliere tickets
Tickets Food & Agribusiness abonnees
€495,-
€295,-
Een initiatief van
Contact
Rik ter Braak
Sharon Idink
Sanne Weijers
Portfoliomanager Events
Senior Event Coördinator
Campagne manager Events
Mail: rik.ter.braak@misset.com
Mail: sharon.idink@misset.com
Mail: sanne.weijers@misset.com
Tel: +31 (0)651478135
Tel: +31 (0)652687938
Tel: +31 (0)618137793
Voor alle inhoudelijke vragen:
Voor alle
organisatorische vragen:
Voor alle vragen over je aanmelding:
Locatie
Green Village
Blokhoeve 7
3438 LC Nieuwegein
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
NETWERK
LAAT JE INSPIREREN
KENNIS
VERBREDEN
NIEUWE
INZICHTEN
Eiwittransitie Congres
Op 3 maart 2022 organiseert Food & Agribusiness de allereerste editie van Eiwittransitie Congres. Een dag voor allerlei partijen die actief bezig zijn met de eiwittransitie, om te netwerken en met elkaar inspiratie op te doen voor een betere toekomst! Op deze dag zullen er o.a. plenaire sprekers aanwezig zijn, interactieve tafeldiscussies plaatsvinden en nog veel meer.
EEN DAG VOOR PROFESSIONALS DIE ZICH BEZIGHOUDEN
MET EIWITTRANSITIE
Programma
Benieuwd wat je te wachten staat op 3 maart?
Het programma zal bestaan uit inspirerende sprekers, interactieve tafeldiscussies, en uitgebreide presentaties waardoor je aan het einde van deze dag met veel kennis én een breder netwerk weer naar huis gaat. Het complete programma vind je hier zodra dit bekend is.
09.30 uur
10.00 uur
10.10 uur
10.45 uur
11.15 uur
11.45 uur
12.30 uur
13.00 uur
13.30 uur
14.00 uur
14.30 uur
15.00 uur
15.30 uur
16.00 uur
16.05 uur
Ontvangst
Opening voorzitter
Setting the stage: keynote
Veredeling eiwitgewassen voor humane consumptie
Grondstoffen voor vleesvervangers en local sourcing
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Lunch
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Start-ups in de eiwittransitie
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Hoe verdien je als start-up een plek in de supermarkt schappen?
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Eiwittransitie onderzoek
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Food & Agribusiness Talks: eiwittransitie in business!
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Break
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Presentatie: Heeft de eiwittransitie een effect op de gezondheid van de consument
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Keynote
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Afsluiting
Borrel
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Sprekers
Tarieven
Meld je aan vóór 15 januari en ontvang €50,- vroegboekkorting!
en ben je abonnee van Food & Agribusiness? Dan is de prijs nog aantrekkelijker!
Reguliere tickets
______________________________________________________________________________________________________________
Reguliere tickets met vroegboekkorting
______________________________________________________________________________________________________________
Tickets Food & Agribusiness abonnees
______________________________________________________________________________________________________________
Tickets Food & Agribusiness abonnees met vroegboekkorting
€495,-
Ben je abonnee van Food & Agribusiness? Dan is de prijs aantrekkelijker!
€495,-
Buitenplaats Kameryck
Oortjespad 3
3471 HD Kamerik
Locatie
Contact
Voor alle inhoudelijke vragen:
Rik ter Braak
Portfoliomanager Events
Mail: rik.ter.braak@misset.com
Tel: +31 (0)651478135
Voor alle logistieke vragen:
Sharon Idink
Senior Event Coördinator
Mail: sharon.idink@misset.com
Tel: +31 (0)652687938
Voor alle vragen over je aanmelding:
Sanne Weijers
Campagne manager Events
Mail: sanne.weijers@misset.com
Tel: +31 (0)618137793
Aanmelden
Ton Wouda
Commercieel manager Akkerbouw bij Limagrain Nederland
1985 - afgestudeerd plantenteelt Hogeschool Van Hall Larenstein Groningen en in dienst getreden van Semundo B.V. als veredelaar granen
1989 - deeltijdopleiding voor plantenveredeling te Wageningen
1993 - deeltijdopleiding internationaal commercieel economische studie in Groningen
1997 - commercieel manager Semundo en verantwoordelijk voor het veredelingsprogramma in Nederland
2007 - in dienst getreden van Limagrain Nederland BV als commercieel manager akkerbouw Benelux, internationaal sales en productmanager granen, peulvruchten en vlas
Tot op heden is Ton in dienst bij Limagrain. Hier is hij commercieel manager akkerbouw Nederland, internationaal accountmanager brouwgerst en internationaal sales en productmanager olievlas
Presentatie: De eiwittransitie begint met ons: makers van innovatieve peulvruchtrassen
Aanmelden
Jan Vullings
Hoofdredacteur Food&Agribusiness
Jaap Korteweg
Oprichter van de Vegetarische Slager en Those Vegan Cowboys
Presentatie: Hoe in 2050 80% van het vlees plantaardig kan zijn en over vijf jaar de eerste roestvrijstalen melkkoe de stal in gaat.
Host
Partner worden
Word partner van Eiwittransitie Congres
Wij bieden je de mogelijkheid om partner te worden van de allereerste editie van het Eiwittransitie Congres.
Laat jouw bedrijf zien op het Eiwittransitie Congres
Jouw logo gaat mee in al onze marketinguitingen rondom het Eiwittransitie Congres
Deel jouw kennis rondom eiwittransitie via een whitepaper.
...en nog veel meer!
Interesse of wil je graag meer informatie? Neem contact op met onze accountmanagers!
of
Een initiatief van
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
13.30 uur
Renske Janssen, eiwitonderzoeker bij NIZO
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
14.00 uur
14.30 uur
15.00 uur
16.00 uur
15.30 uur
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Eiwittransitie Panel Discussie
Break
Heeft de eiwittransitie een effect op de gezondheid van de consument?: Diederik Esser, Researcher bij WUR
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Hoe in 2050 80% van het vlees plantaardig kan zijn en over vijf jaar de eerste roestvrijstalen melkkoe de stal in gaat: Jaap Korteweg, Oprichter van de Vegetarische Slager en Those Vegan Cowboys
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Afsluiting dagvoorzitter en learnings
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
16.05 uur
Borrel
Green Village ligt centraal in Nederland nabij de A2, A12 en A27. Vanaf de snelweg ben je binnen 6 minuten bij Green Village. Er is een parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren. Ook met het OV is Green Village makkelijk te bereiken. Vanaf Utrecht Centraal station kun je tram 60 of 61 pakken, welke iedere 7 minuten vertrekken. Je stapt na ongeveer 13 minuten bij halte Zuilenstein uit. Vanaf daar is het nog ongeveer 3 minuten lopen.
Partner worden
Word partner van Eiwittransitie Congres
Laat jouw bedrijf zien op het Eiwittransitie Congres
Partner
Laat jouw bedrijf zien op het Eiwittransitie Congres
Jouw logo gaat mee in al onze marketinguitingen rondom het Eiwittransitie Congres
Deel jouw kennis rondom eiwittransitie via een whitepaper.
...en nog veel meer!
Partner
Ton Wouda
Commercieel manager Akkerbouw bij Limagrain Nederland
1985 - afgestudeerd plantenteelt Hogeschool Van Hall Larenstein Groningen en in dienst getreden van Semundo B.V. als veredelaar granen
1989 - deeltijdopleiding voor plantenveredeling te Wageningen
1993 - deeltijdopleiding internationaal commercieel economische studie in Groningen
1997 - commercieel manager Semundo en verantwoordelijk voor het veredelingsprogramma in Nederland
2007 - in dienst getreden van Limagrain Nederland BV als commercieel manager akkerbouw Benelux, internationaal sales en productmanager granen, peulvruchten en vlas
Tot op heden ben is Tom in dienst bij Limagrain. Hier is hij commercieel manager akkerbouw Nederland, internationaal accountmanager brouwgerst en internationaal sales en productmanager olievlas
Presentatie: De eiwittransitie begint met ons: makers van innovatieve peulvruchtrassen
Host
Meike de Jong
dagvoorzitter
Jos Hugense
CEO van Meatless
Jos Hugense is sinds 1980 als professional werkzaam in verschillende sectoren van de vleesverwerkende industrie, vooral in de ontwikkeling en productie van gegaarde vleeswaren. Als derde generatie van een familie van vleesverwerkers besloot Hugense in 2004 de overstap te maken van een succesvolle carrière in de vleesverwerkende industrie naar de productie van plantaardige ingrediënten voor de voedingsindustrie. In 2005 startte hij het bedrijf Meatless van nul af aan. Meatless is een innovatieve onderneming die getextureerde ingrediënten ontwikkelt en produceert op basis van granen en peulvruchten.
Meatless heeft zich ontwikkeld tot een ingrediënt dat niet alleen wordt gebruikt als basisgrondstof voor vleesvrije producten, maar ook succesvol is als aanvullend ingrediënt van vlees- en visproducten in zogenaamde “hybride” of blended producten. Hugense verkocht al zijn vleesactiviteiten in 2007 en leidt sindsdien een team van 30 mensen dat werkt aan de verbetering van de gezondheids- en duurzaamheidsprestaties van voeding, die vandaag de dag de belangrijkste drijfveren zijn voor de wereldwijde voedingsindustrie. Hugense heeft expertise opgebouwd op het gebied van duurzaamheid in voedselketens en is een bekende expert op dit gebied.
Presentatie: Plant-based, hoe gaan we van niche naar mainstream?
Renske Janssen
Projectmanager eiwittechnologie bij NIZO/ Lector eiwittransitie in voeding bij HAS Hogeschool
Dr. Renske Janssen is een projectmanager eiwittechnologie bij NIZO. Hierin focust ze op plantaardige en alternatieve eiwitbronnen voor zowel ingrediëntontwikkeling als in productontwikkeling op lab- en pilotschaal. Daarnaast is zij parttime lector eiwittransitie in voeding bij de HAS Hogeschool. Zij heeft een bachelor en master in levensmiddelentechnologie van de Wageningen Universiteit. Tijdens haar promotieonderzoek heeft ze onderzoek gedaan naar eiwit extractie en functionaliteit van insecteneiwitten aan de Wageningen Universiteit.
Presentatie: Hoe fermentatie kan helpen in de eiwittransitie
Start-ups
Birgit Dekkers
Oprichter Rival Foods
Birgit Dekkers (PhD) is oprichter van Rival Foods, een Wageningen Universiteit spin-off bedrijf dat een nieuwe technologie genaamd Shear Cell Technologie ontwikkeld om de volgende generatie plantaardige vervangers te maken voor vlees, vis en gevogelte. Waar vandaag de dag alleen plantaardige alternatieven zijn voor ‘processed’ vleesproducten zoals burgers, worstjes en gehakt, werkt Rival Foods aan ‘hele-spier’ vervangers zoals kippenborstfilet, varkenshaas en visfilet van plantaardige eiwitbronnen.
Wouter Muis
Commercial Director bij Gro Together
‘Circulair consumeren en produceren is de toekomst’ aldus Wouter Muis van GRO. Bij GRO telen ze oesterzwammen op de restroom van koffie waarvan ze vegan, vegetarische en blended producten maken voor foodservice en retail. Zo zetten Wouter en zijn team in op meer plantaardig, meer circulair en meer lokaal. Nederlandse smaakmakers zoals oesterzwammen zijn een perfect alternatief voor vlees en zijn zeer geschikt om de eiwittransitie mee te versnellen. Voor GRO woonde Wouter vijf jaar in Singapore waar hij startups hielp verder te groeien met zijn eigen boutique marketing bureau en zich actief inzette voor het Nederlandse bedrijfsleven vanuit de Dutch Chamber of Commerce. Wouter begon na het behalen van zijn Master Marketing Management aan de Erasmus Universiteit bij Mondelez waar hij werkzaam was binnen account- en brand management.
Verschillende start-ups in de eiwittransitie vertellen tijdens het Eiwittransitie Congres meer over hun bedrijf.
Danielle Mol
Oprichter & Consultant The GreenUp Company
Danielle Mol is meer dan 15 jaar werkzaam binnen de voedingsindustrie. Zij had diverse rollen binnen bedrijven als Dr. Oetker, Cloetta, Fromagerie Bel en was commercieel manager bij Hessing Supervers. Met haar bedrijf The GreenUp Company combineert ze nu haar commerciële ervaring met die van haar ervaring als consument, met als missie plantaardig eten de norm te maken. Als consultant helpt zij leveranciers van plantaardige producten met hun groeistrategie. Zij helpt hen met het in kaart brengen van hun grote groeidoorbraak in hun productcategorie, om zo meer omzet en winst te behalen. Haar filosofie is dat als leveranciers van plantaardige producten de beste zijn, de norm veranderd. Ook helpt zij retailers met het maximaliseren van de impact van hun plantaardige productportfolio.
Presentatie: Eiwittransitie in de retailsector
SAVE THE DATE
16 maart
2023
______________________________________________________________________________________________________________
Programma
Meike de Jong
Dagvoorzitter
09.30 uur
10.00 uur
10.10 uur
10.35 uur
11.00 uur
12.00 uur
13.00 uur
13.25 uur
13.50 uur
14.50 uur
15.15 uur
16.00 uur
16.10 uur
Inloop
Opening dagvoorzitter
Korte en lokale eiwitketens van teelt tot producent door Henk Janknegt
Hoe nieuwe technologieën bijdragen aan de eiwittransitie door Etske Bijl en Will van den Tweel
Break/lunch
Aandacht voor de peulvrucht
Wat samenwerking tussen ketenpartijen betekent voor de eiwittransitie door Daan Luining
Break
Keynote door Jan Rotmans
Afsluiting dagvoorzitter ‘take aways’
Borrel
Break-out sessies door
Break-out sessies door
Geen abonnee, maar wel interesse in een abonnement van Food & Agribusiness / EIWIT?
Dan hebben wij een aantrekkelijke aanbieding voor je.
______________________________________________________________________________________________________________
Abonnement + ticket
€395,-
Locatie
Buitenplaats Kameryck
Oortjespad 3
3471 HD Kamerik
Etske Bijl
Assistent professor aan Wageningen University & Research en projectleider van het Nationale Wetenschapsagenda-project ‘Diervrij melkeiwit’
Sprekers
Will van den Tweel
Project director van Those Vegan Cowboys
Partner
Partner
Proef de sfeer van afgelopen editie
Henk Janknegt
Voorzitter bij Eiwitboeren van Nederland
Jan Rotmans
Hoogleraar transitiekunde
Daan Luining
Medeoprichter en CTO Meatable
Dr. Diederik Esser
Senior researcher Wageningen University & Research
Diederik Esser is gepromoveerd bij de afdeling Humane Voeding en Gezondheid van Wageningen Universiteit. Nu werkt hij als food clinical trial specialist bij Wageningen Food & Biobased Research, waar hij klinische trials uitvoerd om gezondheidseffecten van voedingsproducten en ingrediënten wetenschappelijk te onderbouwen. Hij coördineert ook het Gerrit Grijns Initiative (GGI), een nieuw interdepartementaal onderzoeksinitiatief van Wageningen University dat zich toelegt op de studie van Food, Nutrition and Functional Health.
Presentatie: Heeft de eiwittransitie een effect op de gezondheid van de consument
Etske Bijl
Assistent professor aan Wageningen University & Research en projectleider van het Nationale Wetenschapsagenda-project ‘Diervrij melkeiwit’
Dr. Diederik Esser
Senior researcher Wageningen University & Research
Diederik Esser is gepromoveerd bij de afdeling Humane Voeding en Gezondheid van Wageningen Universiteit. Nu werkt hij als food clinical trial specialist bij Wageningen Food & Biobased Research, waar hij klinische trials uitvoerd om gezondheidseffecten van voedingsproducten en ingrediënten wetenschappelijk te onderbouwen. Hij coördineert ook het Gerrit Grijns Initiative (GGI), een nieuw interdepartementaal onderzoeksinitiatief van Wageningen University dat zich toelegt op de studie van Food, Nutrition and Functional Health.
Presentatie: Heeft de eiwittransitie een effect op de gezondheid van de consument
Will van den Tweel
Project director van Those Vegan Cowboys
Dr. Diederik Esser
Senior researcher Wageningen University & Research
Diederik Esser is gepromoveerd bij de afdeling Humane Voeding en Gezondheid van Wageningen Universiteit. Nu werkt hij als food clinical trial specialist bij Wageningen Food & Biobased Research, waar hij klinische trials uitvoerd om gezondheidseffecten van voedingsproducten en ingrediënten wetenschappelijk te onderbouwen. Hij coördineert ook het Gerrit Grijns Initiative (GGI), een nieuw interdepartementaal onderzoeksinitiatief van Wageningen University dat zich toelegt op de studie van Food, Nutrition and Functional Health.
Presentatie: Heeft de eiwittransitie een effect op de gezondheid van de consument
Henk Janknegt
Voorzitter bij Eiwitboeren van Nederland
Dr. Diederik Esser
Senior researcher Wageningen University & Research
Diederik Esser is gepromoveerd bij de afdeling Humane Voeding en Gezondheid van Wageningen Universiteit. Nu werkt hij als food clinical trial specialist bij Wageningen Food & Biobased Research, waar hij klinische trials uitvoerd om gezondheidseffecten van voedingsproducten en ingrediënten wetenschappelijk te onderbouwen. Hij coördineert ook het Gerrit Grijns Initiative (GGI), een nieuw interdepartementaal onderzoeksinitiatief van Wageningen University dat zich toelegt op de studie van Food, Nutrition and Functional Health.
Presentatie: Heeft de eiwittransitie een effect op de gezondheid van de consument
Jan Rotmans
Hoogleraar transitiekunde
Dr. Diederik Esser
Senior researcher Wageningen University & Research
Diederik Esser is gepromoveerd bij de afdeling Humane Voeding en Gezondheid van Wageningen Universiteit. Nu werkt hij als food clinical trial specialist bij Wageningen Food & Biobased Research, waar hij klinische trials uitvoerd om gezondheidseffecten van voedingsproducten en ingrediënten wetenschappelijk te onderbouwen. Hij coördineert ook het Gerrit Grijns Initiative (GGI), een nieuw interdepartementaal onderzoeksinitiatief van Wageningen University dat zich toelegt op de studie van Food, Nutrition and Functional Health.
Presentatie: Heeft de eiwittransitie een effect op de gezondheid van de consument
Daan Luining
Medeoprichter en CTO Meatable
Interesse of wil je meer informatie?
Neem contact op met onze accountmanager!
Proef de sfeer
Eiwittransitie Congres
Op 16 maart 2023 organiseert Food & Agribusiness alweer de tweede editie van het Eiwittransitie Congres. Een dag voor allerlei partijen die actief bezig zijn met de eiwittransitie, om te netwerken en met elkaar inspiratie op te doen voor een betere toekomst! Op deze dag zullen er o.a. plenaire sprekers aanwezig zijn, interactieve tafeldiscussies plaatsvinden en nog veel meer.
Een initiatief van
Partner
16 maart 2023
€495,-
Reguliere tickets
______________________________________________________________________________________________________________
€295,-
Tickets Food&Agribusiness abonnees
Geen abonnee, maar wel interesse in een abonnement van Food&Agribusiness / EIWIT? Dan hebben we een aantrekkelijke aanbieding voor je.
______________________________________________________________________________________________________________
Abonnement + ticket
€395,-
Samantha Joosten
Food scientist bij Studio Fava
De Vega(n) innovaties van de toekomst
De break-out sessie omvat een presentatie over de verschillende stappen die Vega(n) heeft genomen en waar de toekomst van Vega(n) naartoe kan gaan. Met de focus op eindproducten, grondstoffen, maar ook innovatieve technologieën. Met stellingen en vragen om de discussie goed op gang te brengen.
Dr. Diederik Esser
Senior researcher Wageningen University & Research
Diederik Esser is gepromoveerd bij de afdeling Humane Voeding en Gezondheid van Wageningen Universiteit. Nu werkt hij als food clinical trial specialist bij Wageningen Food & Biobased Research, waar hij klinische trials uitvoerd om gezondheidseffecten van voedingsproducten en ingrediënten wetenschappelijk te onderbouwen. Hij coördineert ook het Gerrit Grijns Initiative (GGI), een nieuw interdepartementaal onderzoeksinitiatief van Wageningen University dat zich toelegt op de studie van Food, Nutrition and Functional Health.
Presentatie: Heeft de eiwittransitie een effect op de gezondheid van de consument
Samantha Joosten
Food scientist bij Studio Fava
Renske Janssen
Projectmanager eiwittechnologie bij NIZO
Fred van de Velde
Principal Scientist eiwittechnologie bij NIZO
Kies het juiste eiwit voor jouw product
Het aantal beschikbare plantaardige en alternatieve eiwitten is overweldigend en groeit nog steeds. Hoe kies je dan het juiste eiwit voor jouw product? Daarbij moet je rekening houden met de beschikbaarheid, functionaliteit en wensen van de consument. Tijdens deze interactieve break-out sessie gaan wij deze drie stappen in de productieketen langs. Na een korte inleiding zullen wij aan de hand van stellingen elk van deze drie onderwerpen behandelen. Bij de beschikbaarheid kijken wij naar de teelt van lokale eiwitrijke gewassen, de beschikbaarheid van alternatieve eiwitbronnen en de duurzaamheid van verschillende eiwitten. Bij functionaliteit proberen wij vast te stellen welke eigenschappen van plantaardige eiwitten belangrijk zijn voor de selectie. En tot slot nemen wij de rol van de consument onder de loep met de vraag welk eiwit is aantrekkelijk voor de consument.
Dr. Diederik Esser
Senior researcher Wageningen University & Research
Diederik Esser is gepromoveerd bij de afdeling Humane Voeding en Gezondheid van Wageningen Universiteit. Nu werkt hij als food clinical trial specialist bij Wageningen Food & Biobased Research, waar hij klinische trials uitvoerd om gezondheidseffecten van voedingsproducten en ingrediënten wetenschappelijk te onderbouwen. Hij coördineert ook het Gerrit Grijns Initiative (GGI), een nieuw interdepartementaal onderzoeksinitiatief van Wageningen University dat zich toelegt op de studie van Food, Nutrition and Functional Health.
Presentatie: Heeft de eiwittransitie een effect op de gezondheid van de consument
Fred van de Velde
Principal Scientist eiwittechnologie bij NIZO
Renske Janssen
Projectmanager eiwittechnologie bij NIZO
Break-out sessies:
Marcel van der Vaart
Business Development Manager Plant Proteins
Myrthe Wessels
Technical Sales Manager