Laat je inspireren door sprekers met kennis over de eiwittransitie 

LAAT JE INSPIREREN

KENNIS VERBREDEN

Verkrijg nieuwe inzichten en zie nieuwe business kansen

EEN DAG VOOR PROFESSIONALS DIE ZICH BEZIGHOUDEN 

MET EIWITTRANSITIE

Een initiatief van

NETWERK

Verbreed je kennis rondom eiwittransitie

NIEUWE INZICHTEN

HomeProgrammaTarievenLocatieContactPartner wordenAanmelden

Double-click to edit this text

Op 3 maart 2022 organiseert Food & Agribusiness de allereerste editie van Eiwittransitie Congres. Een dag voor allerlei partijen die actief bezig zijn met de eiwittransitie, om te netwerken en met elkaar inspiratie op te doen voor een betere toekomst! Op deze dag zullen er o.a. plenaire sprekers aanwezig zijn, interactieve tafeldiscussies plaatsvinden en nog veel meer.

Eiwittransitie Congres

Programma

Benieuwd wat je te wachten staat op 3 maart?

Het programma zal bestaan uit inspirerende sprekers, interactieve tafeldiscussies, en uitgebreide presentaties waardoor je aan het einde van deze dag met veel kennis én een breder netwerk weer naar huis gaat. Het complete programma vind je hier zodra dit bekend is. 

09.30 uur

10.00 uur

10.15 uur

10.45 uur

11.15 uur

11.45 uur

12.30 uur

13.00 uur

Inloop en ontvangst

Opening dagvoorzitter Jan Vullings, hoofdredacteur Food & Agribusiness

Eiwittransitie in de retailsector: Danielle Mol, Oprichter & Consultant The GreenUp Company

Veredeling eiwitgewassen voor humane consumptie: Ton Wouda, Limagrain

Grondstoffen voor vleesvervangers en local sourcing: Jos Hugense, CEO Meatless

Break/Lunch

Start-up pitches met interactie: start-ups in de eiwittransitie

Zeewier als nieuwe belangrijke eiwitbron in de eiwittransitie: Mark Kulsdom, CEO en oprichter The Dutch Weed Burger

In het magazine EIWIT, op de themapagina Eiwittransitie én in de eiwittransitie nieuwsbrief leest u artikelen over en voor professionals waarbij eiwittransitie een dagelijks onderwerp is. Artikelen over de laatste ontwikkelingen, de markt, interviews met branchegenoten en trends in de eiwittransitie

Nu voor €11,99

ABONNEER HIER

Van €19,99

4x per jaar EIWIT magazine

1 jaar toegang tot

Wekelijkse Eiwittransitie nieuwsbrief

Tarieven

 Netwerk met personen die zich bezig houden met de eiwittransitie 

Dr. Diederik Esser

Senior researcher Wageningen University & Research

Diederik Esser is gepromoveerd bij de afdeling Humane Voeding en Gezondheid van Wageningen Universiteit. Nu werkt hij als food clinical trial specialist bij Wageningen Food & Biobased Research, waar hij klinische trials uitvoerd om gezondheidseffecten van voedingsproducten en ingrediënten wetenschappelijk te onderbouwen. Hij coördineert ook het Gerrit Grijns Initiative (GGI), een nieuw interdepartementaal onderzoeksinitiatief van Wageningen University dat zich toelegt op de studie van Food, Nutrition and Functional Health. 

Presentatie: Heeft de eiwittransitie een effect op de gezondheid van de consument

  • Wat is eiwitkwaliteit en hoe meet je het 
  • Hoe krijgen we de consument zo ver om plantaardige eiwitten te eten 
  • Hoe ziet de toekomst eruit m.b.t. onderzoek op het gebied van de eiwittransitie

Sprekers

Mark Kulsdom

CEO en oprichter The Dutch Weed Burger

Mark Kulsdom heeft een achtergrond als cultuurhistoricus. Hij was actief dierenactivist voordat hij het ondernemerschap inrolde. In 2012 begon hij samen met Lisette Kreischer met The Dutch Weed Burger. Inmiddels liggen de producten die gemaakt worden met onder andere zeewier en microalgen in verschillende supermarkten. Ook diverse restaurants serveren de burgers, nuggets, weed balls, weed dogs en seawharma. In juli vorig jaar werd The Dutch Weed Burger overgenomen door Livekindly Collective, een collectief dat in 2020 werd opgericht en ’s werelds grootste plantaardige voedingsbedrijf wil worden.

Presentatie: Zeewier als nieuwe belangrijke eiwitbron in de eiwittransitie

  • Van start-up naar scale-up 
  • Nederlandse zeewiersector 
  • Marktdynamiek van vleesvervangers

Ben je abonnee van Food & Agribusiness? Dan is de prijs aantrekkelijker! 

Reguliere tickets

Tickets Food & Agribusiness abonnees

______________________________________________________________________________________________________________

€495,-

€295,-

Een initiatief van

Contact

Rik ter Braak

Sharon Idink

Sanne Weijers

Portfoliomanager Events

Senior Event Coördinator

Campagne manager Events

Voor alle inhoudelijke vragen:

Voor alle 

organisatorische vragen:

Voor alle vragen over je aanmelding:

Locatie

Green Village
Blokhoeve 7
3438 LC Nieuwegein

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

NETWERK

 LAAT JE INSPIREREN

KENNIS 

VERBREDEN

NIEUWE 

INZICHTEN

Eiwittransitie Congres

Op 3 maart 2022 organiseert Food & Agribusiness de allereerste editie van Eiwittransitie Congres. Een dag voor allerlei partijen die actief bezig zijn met de eiwittransitie, om te netwerken en met elkaar inspiratie op te doen voor een betere toekomst! Op deze dag zullen er o.a. plenaire sprekers aanwezig zijn, interactieve tafeldiscussies plaatsvinden en nog veel meer.

EEN DAG VOOR PROFESSIONALS DIE ZICH BEZIGHOUDEN 

MET EIWITTRANSITIE

Programma

Benieuwd wat je te wachten staat op 3 maart?

Het programma zal bestaan uit inspirerende sprekers, interactieve tafeldiscussies, en uitgebreide presentaties waardoor je aan het einde van deze dag met veel kennis én een breder netwerk weer naar huis gaat. Het complete programma vind je hier zodra dit bekend is.

09.30 uur

10.00 uur

10.10 uur

10.45 uur

11.15 uur

11.45 uur

12.30 uur

13.00 uur

13.30 uur

14.00 uur

14.30 uur

15.00 uur

15.30 uur

16.00 uur

16.05 uur

Ontvangst

Opening voorzitter

Setting the stage: keynote

Veredeling eiwitgewassen voor humane consumptie

Grondstoffen voor vleesvervangers en local sourcing

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Lunch

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Start-ups in de eiwittransitie

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hoe verdien je als start-up een plek in de supermarkt schappen?

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Eiwittransitie onderzoek

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Food & Agribusiness Talks: eiwittransitie in business!

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Break

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Presentatie: Heeft de eiwittransitie een effect op de gezondheid van de consument

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Keynote 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Afsluiting

Borrel

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Sprekers

Dr. Diederik Esser

Senior researcher Wageningen University & Research

Diederik Esser is gepromoveerd bij de afdeling Humane Voeding en Gezondheid van Wageningen Universiteit. Nu werkt hij als food clinical trial specialist bij Wageningen Food & Biobased Research, waar hij klinische trials uitvoerd om gezondheidseffecten van voedingsproducten en ingrediënten wetenschappelijk te onderbouwen. Hij coördineert ook het Gerrit Grijns Initiative (GGI), een nieuw interdepartementaal onderzoeksinitiatief van Wageningen University dat zich toelegt op de studie van Food, Nutrition and Functional Health. 

Presentatie: Heeft de eiwittransitie een effect op de gezondheid van de consument

  • Wat is eiwitkwaliteit en hoe meet je het 
  • Hoe krijgen we de consument zo ver om plantaardige eiwitten te eten 
  • Hoe ziet de toekomst eruit m.b.t. onderzoek op het gebied van de eiwittransitie

Dr. Diederik Esser

Senior researcher Wageningen University & Research

Presentatie: Heeft de eiwittransitie een effect op de gezondheid van de consument

  • Wat is eiwitkwaliteit en hoe meet je het 
  • Hoe krijgen we de consument zo ver om plantaardige eiwitten te eten 
  • Hoe ziet de toekomst eruit m.b.t. onderzoek op het gebied van de eiwittransitie

Dr. Diederik Esser

Senior researcher Wageningen University & Research

Diederik Esser is gepromoveerd bij de afdeling Humane Voeding en Gezondheid van Wageningen Universiteit. Nu werkt hij als food clinical trial specialist bij Wageningen Food & Biobased Research, waar hij klinische trials uitvoerd om gezondheidseffecten van voedingsproducten en ingrediënten wetenschappelijk te onderbouwen. Hij coördineert ook het Gerrit Grijns Initiative (GGI), een nieuw interdepartementaal onderzoeksinitiatief van Wageningen University dat zich toelegt op de studie van Food, Nutrition and Functional Health. 

Presentatie: Heeft de eiwittransitie een effect op de gezondheid van de consument

  • Wat is eiwitkwaliteit en hoe meet je het 
  • Hoe krijgen we de consument zo ver om plantaardige eiwitten te eten 
  • Hoe ziet de toekomst eruit m.b.t. onderzoek op het gebied van de eiwittransitie

Micheal Leusink

Oprichter BOON Foodconcepts B.V 

Presentatie: BOONs eerste stappen naar de supermarktschappen

  • Het merk BOON
  • Het proces van BOON 
  • De toekomst van BOON

Tarieven

Meld je aan vóór 15 januari en ontvang €50,- vroegboekkorting!

en ben je abonnee van Food & Agribusiness? Dan is de prijs nog aantrekkelijker!

Reguliere tickets

______________________________________________________________________________________________________________

Reguliere tickets met vroegboekkorting

______________________________________________________________________________________________________________

Tickets Food & Agribusiness abonnees

______________________________________________________________________________________________________________

Tickets Food & Agribusiness abonnees met vroegboekkorting

€495,-

€495,-

Ben je abonnee van Food & Agribusiness? Dan is de prijs aantrekkelijker! 

Reguliere tickets

Tickets Food & Agribusiness abonnees

______________________________________________________________________________________________________________

€295,-

€495,-

In het magazine EIWIT, op de themapagina Eiwittransitie én in de eiwittransitie nieuwsbrief leest u artikelen over en voor professionals waarbij eiwittransitie een dagelijks onderwerp is. Artikelen over de laatste ontwikkelingen, de markt, interviews met branchegenoten en trends in de eiwittransitie

Nu voor €11,99

ABONNEER HIER

Van €19,99

Green Village
Blokhoeve 7
3438 LC Nieuwegein

Locatie

Contact

Voor alle inhoudelijke vragen:

Rik ter Braak

Portfoliomanager Events

Voor alle logistieke vragen:

Sharon Idink

Senior Event Coördinator

Voor alle vragen over je aanmelding:

Sanne Weijers

Campagne manager Events

Aanmelden

Ton Wouda

Commercieel manager Akkerbouw bij Limagrain Nederland

 1985 - afgestudeerd plantenteelt Hogeschool Van Hall Larenstein Groningen en in dienst getreden van Semundo B.V. als veredelaar granen
1989 - deeltijdopleiding voor plantenveredeling te Wageningen
1993 - deeltijdopleiding internationaal commercieel economische studie in Groningen
1997 - commercieel manager Semundo en verantwoordelijk voor het veredelingsprogramma in Nederland
2007 - in dienst getreden van Limagrain Nederland BV als commercieel manager akkerbouw Benelux, internationaal sales en productmanager granen, peulvruchten en vlas

Tot op heden is Ton in dienst bij Limagrain. Hier is hij commercieel manager akkerbouw Nederland, internationaal accountmanager brouwgerst en internationaal sales en productmanager olievlas

Presentatie: De eiwittransitie begint met ons: makers van innovatieve peulvruchtrassen

  • Korte introductie Limagrain en ons commitment bij de internationale eiwittransitie 
  • Peulvruchten veredelen voor de keten 
  • Rassenselectie van morgen: het managen van verwachtingen

Aanmelden

Jan Vullings

Hoofdredacteur Food&Agribusiness


Jaap Korteweg

Oprichter van de Vegetarische Slager en Those Vegan Cowboys

Presentatie: Hoe in 2050 80% van het vlees plantaardig kan zijn en over vijf jaar de eerste roestvrijstalen melkkoe de stal in gaat.

  • Opzet Vegetarische Slager
  • Ontwikkelingen roestvrijstalen melkkoe
  • Toekomst NoShit farming

Host

Meld je via de link hieronder aan voor Eiwittransitie Congres. Lukt het aanmelden niet? Neem dan contact op met aanmeldingen.events@misset.com

Partner worden

Word partner van Eiwittransitie Congres

Wij bieden je de mogelijkheid om partner te worden van de allereerste editie van het Eiwittransitie Congres.

Laat jouw bedrijf zien op het Eiwittransitie Congres 

Jouw logo gaat mee in al onze marketinguitingen rondom het Eiwittransitie Congres

Deel jouw kennis rondom eiwittransitie via een whitepaper.

...en nog veel meer!

Bekijk hier pakketten

Interesse of wil je graag meer informatie? Neem contact op met onze accountmanagers!

Michiel van Pampus

Accountmanager 


Mail: michiel.van.pampus@misset.com

tel: 06-55892611 

of

Stefan Landaal

Accountmanager 


Mail: stefan.landaal@misset.com

tel: +31 (0)6-57341447

Een initiatief van

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

13.30 uur

Renske Janssen, eiwitonderzoeker bij NIZO

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

14.00 uur

14.30 uur

15.00 uur

16.00 uur

15.30 uur

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Eiwittransitie Panel Discussie

Break

Heeft de eiwittransitie een effect op de gezondheid van de consument?: Diederik Esser, Researcher bij WUR 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hoe in 2050 80% van het vlees plantaardig kan zijn en over vijf jaar de eerste roestvrijstalen melkkoe de stal in gaat: Jaap Korteweg, Oprichter van de Vegetarische Slager en Those Vegan Cowboys 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Afsluiting dagvoorzitter en learnings 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

16.05 uur

Borrel

Klik hier om je aan te melden

Green Village ligt centraal in Nederland nabij de A2, A12 en A27. Vanaf de snelweg ben je binnen 6 minuten bij Green Village. Er is een parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren. Ook met het OV is Green Village makkelijk te bereiken. Vanaf Utrecht Centraal station kun je tram 60 of 61 pakken, welke iedere 7 minuten vertrekken. Je stapt na ongeveer 13 minuten bij halte Zuilenstein uit. Vanaf daar is het nog ongeveer 3 minuten lopen.

Meld je hier aan

Meld je via de link hieronder aan voor Eiwittransitie Congres. Lukt het aanmelden niet? Neem dan contact op met aanmeldingen.events@misset.com

Green Village ligt centraal in Nederland nabij de A2, A12 en A27. Vanaf de snelweg ben je binnen 6 minuten bij Green Village. Er is een parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren. Ook met het OV is Green Village makkelijk te bereiken. Vanaf Utrecht Centraal station kun je tram 60 of 61 pakken, welke iedere 7 minuten vertrekken. Je stapt na ongeveer 13 minuten bij halte Zuilenstein uit. Vanaf daar is het nog ongeveer 3 minuten lopen.

Partner worden

Word partner van Eiwittransitie Congres

Laat jouw bedrijf zien op het Eiwittransitie Congres 

Partner

Laat jouw bedrijf zien op het Eiwittransitie Congres 

Jouw logo gaat mee in al onze marketinguitingen rondom het Eiwittransitie Congres

Deel jouw kennis rondom eiwittransitie via een whitepaper.

...en nog veel meer!

Bekijk de partnerpakketten

Partner

Jaap Korteweg

Oprichter van de Vegetarische Slager en Those Vegan Cowboys

Presentatie: Hoe in 2050 80% van het vlees plantaardig kan zijn en over vijf jaar de eerste roestvrijstalen melkkoe de stal in gaat.

  • Opzet Vegetarische Slager
  • Ontwikkelingen roestvrijstalen melkkoe
  • Toekomst NoShot farming

Jaap Korteweg

Oprichter van de Vegetarische Slager en Those Vegan Cowboys

Presentatie:  Hoe in 2050 80% van het vlees plantaardig kan zijn en over vijf jaar de eerste roestvrijstalen melkkoe de stal in gaat

  • Opzet Vegetarische Slager
  • Ontwikkelingen roestvrijstalen melkkoe
  • Toekomst NoShit farming

Ton Wouda

Commercieel manager Akkerbouw bij Limagrain Nederland

 1985 - afgestudeerd plantenteelt Hogeschool Van Hall Larenstein Groningen en in dienst getreden van Semundo B.V. als veredelaar granen
1989 - deeltijdopleiding voor plantenveredeling te Wageningen
1993 - deeltijdopleiding internationaal commercieel economische studie in Groningen
1997 - commercieel manager Semundo en verantwoordelijk voor het veredelingsprogramma in Nederland
2007 - in dienst getreden van Limagrain Nederland BV als commercieel manager akkerbouw Benelux, internationaal sales en productmanager granen, peulvruchten en vlas

Tot op heden ben is Tom in dienst bij Limagrain. Hier is hij commercieel manager akkerbouw Nederland, internationaal accountmanager brouwgerst en internationaal sales en productmanager olievlas

Presentatie: De eiwittransitie begint met ons: makers van innovatieve peulvruchtrassen

  • Korte introductie Limagrain en ons commitment bij de internationale eiwittransitie 
  • Peulvruchten veredelen voor de keten 
  • Rassenselectie van morgen: het managen van verwachtingen

Ton Wouda

Commercieel manager Akkerbouw bij Limagrain Nederland

 1985 - afgestudeerd plantenteelt Hogeschool Van Hall Larenstein Groningen en in dienst getreden van Semundo B.V. als veredelaar granen
1989 - deeltijdopleiding voor plantenveredeling te Wageningen
1993 - deeltijdopleiding internationaal commercieel economische studie in Groningen
1997 - commercieel manager Semundo en verantwoordelijk voor het veredelingsprogramma in Nederland
2007 - in dienst getreden van Limagrain Nederland BV als commercieel manager akkerbouw Benelux, internationaal sales en productmanager granen, peulvruchten en vlas

Tot op heden ben is Tom in dienst bij Limagrain. Hier is hij commercieel manager akkerbouw Nederland, internationaal accountmanager brouwgerst en internationaal sales en productmanager olievlas

Presentatie: De eiwittransitie begint met ons: makers van innovatieve peulvruchtrassen

  • Korte introductie Limagrain en ons commitment bij de internationale eiwittransitie 
  • Peulvruchten veredelen voor de keten 
  • Rassenselectie van morgen: het managen van verwachtingen

Ton Wouda

Commercieel manager Akkerbouw bij Limagrain Nederland

Presentatie:  De eiwittransitie begint met ons: makers van innovatieve peulvruchtrassen

  • Korte introductie Limagrain en ons commitment bij de internationale eiwittransitie 
  • Peulvruchten veredelen voor de keten 
  • Rassenselectie van morgen: het managen van verwachtingen

Host

Jan Vullings

Hoofdredacteur Food&Agribusiness


Partners:

Partners:

HomeProgrammaLocatieTarievenAanmeldenContact

Jos Hugense

CEO van Meatless

Jos Hugense is sinds 1980 als professional werkzaam in verschillende sectoren van de vleesverwerkende industrie, vooral in de ontwikkeling en productie van gegaarde vleeswaren. Als derde generatie van een familie van vleesverwerkers besloot Hugense in 2004 de overstap te maken van een succesvolle carrière in de vleesverwerkende industrie naar de productie van plantaardige ingrediënten voor de voedingsindustrie. In 2005 startte hij het bedrijf Meatless van nul af aan. Meatless is een innovatieve onderneming die getextureerde ingrediënten ontwikkelt en produceert op basis van granen en peulvruchten.
Meatless heeft zich ontwikkeld tot een ingrediënt dat niet alleen wordt gebruikt als basisgrondstof voor vleesvrije producten, maar ook succesvol is als aanvullend ingrediënt van vlees- en visproducten in zogenaamde “hybride” of blended producten. Hugense verkocht al zijn vleesactiviteiten in 2007 en leidt sindsdien een team van 30 mensen dat werkt aan de verbetering van de gezondheids- en duurzaamheidsprestaties van voeding, die vandaag de dag de belangrijkste drijfveren zijn voor de wereldwijde voedingsindustrie. Hugense heeft expertise opgebouwd op het gebied van duurzaamheid in voedselketens en is een bekende expert op dit gebied.

Presentatie: Plant-based, hoe gaan we van niche naar mainstream?

  • Wat zijn de ontwikkelingen in vegetarisch tot nu toe
  • Wat zijn de verwachtingen voor de komende jaren, trends
  • Wat is nodig om de verwachte groei te accommoderen? 


Jos Hugense

CEO van Meatless

From 1980 Jos Hugense has been working as a professional in different sectors of the meat processing industry, mainly in the development and production of cooked processed meat products. As the third generation of a family of meat processors, Hugense decided in 2004 to switch from a successful career in the meat processing industry to the production of plant-based ingredients for the food industry. He started the company Meatless from scratch in 2005. Meatless is an innovative venture developing and producing textured ingredients based on grains and legumes. Meatless has developed into an ingredient that is not only used as a basic raw material for meat-free products but is also successful as an extender of meat- and fish products in so-called “hybrid” or blended products. Hugense sold all his meat activities in 2007 and is since then leading a team of 30 people, working on the improvement of health and sustainability performances of food, which are today key drivers for the global food industry. Hugense has built up expertise in sustainability in food chains and is a well-known expert in this field.

Presentatie: Plant-based, hoe gaan we van niche naar mainstream?

  • Wat zijn de ontwikkelingen in vegetarisch tot nu toe
  • Wat zijn de verwachtingen voor de komende jaren, trends
  • Wat is nodig om de verwachte groei te accommoderen? 


Jos Hugense

CEO van Meatless

Presentatie:  Plant-based, hoe gaan we van niche naar mainstream?. 

Renske Janssen

Projectmanager eiwittechnologie bij NIZO/ Lector eiwittransitie in voeding bij HAS Hogeschool

Dr. Renske Janssen is een projectmanager eiwittechnologie bij NIZO. Hierin focust ze op plantaardige en alternatieve eiwitbronnen voor zowel ingrediëntontwikkeling als in productontwikkeling op lab- en pilotschaal. Daarnaast is zij parttime lector eiwittransitie in voeding bij de HAS Hogeschool. Zij heeft een bachelor en master in levensmiddelentechnologie van de Wageningen Universiteit. Tijdens haar promotieonderzoek heeft ze onderzoek gedaan naar eiwit extractie en functionaliteit van insecteneiwitten aan de Wageningen Universiteit.

Presentatie: Hoe fermentatie kan helpen in de eiwittransitie

  • Hoe kies je het juiste plantaardige eiwit en hoe weeg je de belangen van verschillende stakeholders 
  • Hoe fermentatie toegepast kan worden om de kwaliteit van eiwit-ingrediënten te verbeteren 
  • Hoe fermentatie toegepast kan worden om de smaak, textuur en veiligheid van producten te verbeteren 



Aanmelden kan t/m 24 februari!

Aanmelden kan t/m 24 februari!

Start-ups

Birgit Dekkers

Oprichter Rival Foods

Birgit Dekkers (PhD) is oprichter van Rival Foods, een Wageningen Universiteit spin-off bedrijf dat een nieuwe technologie genaamd Shear Cell Technologie ontwikkeld om de volgende generatie plantaardige vervangers te maken voor vlees, vis en gevogelte. Waar vandaag de dag alleen plantaardige alternatieven zijn voor ‘processed’ vleesproducten zoals burgers, worstjes en gehakt, werkt Rival Foods aan ‘hele-spier’ vervangers zoals kippenborstfilet, varkenshaas en visfilet van plantaardige eiwitbronnen.



Wouter Muis

Commercial Director bij Gro Together

Circulair consumeren en produceren is de toekomst’ aldus Wouter Muis van GRO. Bij GRO telen ze oesterzwammen op de restroom van koffie waarvan ze vegan, vegetarische en blended producten maken voor foodservice en retail. Zo zetten Wouter en zijn team in op meer plantaardig, meer circulair en meer lokaal. Nederlandse smaakmakers zoals oesterzwammen zijn een perfect alternatief voor vlees en zijn zeer geschikt om de eiwittransitie mee te versnellen. Voor GRO woonde Wouter vijf jaar in Singapore waar hij startups hielp verder te groeien met zijn eigen boutique marketing bureau en zich actief inzette voor het Nederlandse bedrijfsleven vanuit de Dutch Chamber of Commerce. Wouter begon na het behalen van zijn Master Marketing Management aan de Erasmus Universiteit bij Mondelez waar hij werkzaam was binnen account- en brand management. 



Verschillende start-ups in de eiwittransitie vertellen tijdens het Eiwittransitie Congres meer over hun bedrijf.

Danielle Mol

Oprichter & Consultant The GreenUp Company

Danielle Mol is meer dan 15 jaar werkzaam binnen de voedingsindustrie. Zij had diverse rollen binnen bedrijven als Dr. Oetker, Cloetta, Fromagerie Bel en was commercieel manager bij Hessing Supervers. Met haar bedrijf The GreenUp Company combineert ze nu haar commerciële ervaring met die van haar ervaring als consument, met als missie plantaardig eten de norm te maken. Als consultant helpt zij leveranciers van plantaardige producten met hun groeistrategie. Zij helpt hen met het in kaart brengen van hun grote groeidoorbraak in hun productcategorie, om zo meer omzet en winst te behalen. Haar filosofie is dat als leveranciers van plantaardige producten de beste zijn, de norm veranderd.  Ook helpt zij retailers met het maximaliseren van de impact van hun plantaardige productportfolio. 

Presentatie: Eiwittransitie in de retailsector

  • Waar staan we nu? 
  • Welke kansen liggen voor het oprapen? 
  • Hoe gaan we deze transitie veel meer versnellen?