Dr. Diederik Esser

Senior researcher Wageningen University & Research

Diederik Esser is gepromoveerd bij de afdeling Humane Voeding en Gezondheid van Wageningen Universiteit. Nu werkt hij als food clinical trial specialist bij Wageningen Food & Biobased Research, waar hij klinische trials uitvoerd om gezondheidseffecten van voedingsproducten en ingrediënten wetenschappelijk te onderbouwen. Hij coördineert ook het Gerrit Grijns Initiative (GGI), een nieuw interdepartementaal onderzoeksinitiatief van Wageningen University dat zich toelegt op de studie van Food, Nutrition and Functional Health. 

Presentatie: Heeft de eiwittransitie een effect op de gezondheid van de consument

  • Wat is eiwitkwaliteit en hoe meet je het 
  • Hoe krijgen we de consument zo ver om plantaardige eiwitten te eten 
  • Hoe ziet de toekomst eruit m.b.t. onderzoek op het gebied van de eiwittransitie

De Vega(n) innovaties van de toekomst
De break-out sessie omvat een presentatie over de verschillende stappen die Vega(n) heeft genomen en waar de toekomst van Vega(n) naartoe kan gaan. Met de focus op eindproducten, grondstoffen, maar ook innovatieve technologieën. Met stellingen en vragen om de discussie goed op gang te brengen.