Benieuwd wat je te wachten staat op 3 maart?

Het programma zal bestaan uit inspirerende sprekers, interactieve tafeldiscussies, en uitgebreide presentaties waardoor je aan het einde van deze dag met veel kennis én een breder netwerk weer naar huis gaat. Het complete programma vind je hier zodra dit bekend is.

Programma

09.30Inloop en ontvangst
10.00Opening dagvoorzitter Jan Vullings, hoofdredacteur Food & Agribusiness
10.10Eiwittransitie in de retailsector: Ties LeeksmaCategory Manager Vega(n) bij Albert Heijn
10.45Veredeling eiwitgewassen voor humane consumptie: Ton WoudaLimagrain
11.15Grondstoffen voor vleesvervangers en local sourcing: Jos HugenseCEO Meatless
11.45Break/Lunch – make your own eiwit-burger
12.30Start-up pitches met interactie: start-ups in de eiwittransitie
13.00hoe verdien je als start-up een plek in de supermarkt schappen?: Michael LeusinkFounder BOON
13.30Fred van de Velde, eiwitonderzoeker bij NIZO en lector eiwittransitie
14.00Food & Agribusiness Talks: eiwittransitie in jouw business!
14.30Break
15.00Heeft de eiwittransitie een effect op de gezondheid van de consument?: Diederik Esser, Researcher bij WUR
15.30Hoe in 2050 80% van het vlees plantaardig kan zijn en over vijf jaar de eerste roestvrijstalen melkkoe de stal in gaat: Jaap Korteweg, Oprichter van de Vegetarische Slager en Those Vegan Cowboys
16.00Afsluiting dagvoorzitter en learnings
16.05Borrel

Host

Jan Vullings
Hoofdredacteur Food&Agribusiness

Sprekers

Jaap Korteweg, Oprichter van de Vegetarische Slager en Those Vegan Cowboys

Presentatie: Hoe in 2050 80% van het vlees plantaardig kan zijn en over vijf jaar de eerste roestvrijstalen melkkoe de stal in gaat
– Opzet Vegetarische Slager
– Ontwikkeling roestvrijstalen melkkoe
– Toekomst NoShit farming


Diederik Esser, Senior Researcher bij Wageningen University & Research

Presentatie: Heeft de eiwittransitie een effect op de gezondheid van de consument
– Wat is eiwitkwaliteit en hoe meet je het
– Hoe krijgen we de consument zo ver om plantaardige eiwitten te eten
– Hoe ziet de toekomst eruit m.b.t. onderzoek op het gebied van de eiwittransitie

Michael Luesink, Oprichter BOON Foodconcepts B.V.

Presentatie: BOONs eerste stappen naar de supermarktschappen
– Het merk BOON
– Het proces van BOON
– De toekomst van BOON

Ton Wouda, Commercieel manager akkerbouw bij Limagrain Nederland

Presentatie: De eiwittransitie begint met ons: makers van innovatieve peulvruchtrassen

– Korte introductie Limagrain en ons commitment bij de internationale eiwittransitie
– Peulvruchten veredelen voor de keten
– Rassenselectie van morgen: het managen van verwachtingen

Partner:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Eurofins-logo.jpg