Plantaardige eiwitten
Het doel van de Nationale Eiwitstrategie is minder consumptie van dierlijke eiwitten en een oplossing daarvoor is de consumptie van minder plantaardige eiwitten. Lees hier de laatste ontwikkelingen, consumentenonderzoek, achtergronden en nog veel meer.
Berichten
premium
Plantaardige sector op zoek naar eigen identiteit
premium
Smart Protein ontwikkelt duurzame plantaardige ingrediënten
premium
Fooddesigner over eiwittransitie: ‘Zorg voor holistische benadering’
Plant Protein Forward moet leiden tot opschaling eiwitteelt
premium
Impact maken met nieuwe categorie sea-based
premium
Van Gelder wil met verticale teelt plantaardige producten verbeteren
Eiwitboeren boos over prijsdalingen voor bonen
Vion: Van vlees naar veldboon
premium
Mycotoxinen in plantaardige eiwitrijke producten vereisen verder onderzoek
premium
Boonzaak wil vergeten Nederlandse boon terugbrengen
premium
Vrouwen en Voedsel: 'Feminiene vaardigheden belangrijk'
premium
Mycoproteïnen en groenten bieden nieuwe plantaardige kansen
Termen vlees- en zuivelvervangers
Wat is het verschil tussen plantaardig, plant-based, vegan en vegetarisch? Welke termen mag je wel of niet gebruiken bij vlees- en zuivelvervangers? Bekijk het in deze infographic of lees het uitgebreide artikel “Gebruik termen vega, vegan en plant based vraagt om duidelijkheid“.