Eko Holland houdt melkprijs stabiel

08-02 | Laatste update op 05-05 | |
De melkprijs steeg niet zo onstuimig als de melkprijzen in het traditionele circuit. - Foto: Canva
De melkprijs steeg niet zo onstuimig als de melkprijzen in het traditionele circuit. - Foto: Canva

De te verwachten melkprijs van Eko Holland blijft in februari gelijk met € 54 per 100 kilo melk aan die van januari.

De melkprijs steeg niet zo onstuimig als de melkprijzen in het traditionele circuit. Vorig jaar begon het jaar eveneens met twee keer dezelfde melkprijs, maar toen lag het prijsniveau nog op € 50,15 per 100 kilo melk. Inmiddels ligt de melkprijs met iets minder dan € 2 boven het prijsniveau van FrieslandCampina. Arla Foods en A-ware betalen nog iets beter uit.

De biologisch-dynamische melkprijs blijft met € 58,60 per 100 kilo eveneens op een stabiel niveau.

De prijzen gelden bij een jaarleverantie van 500.000 kilo melk en 4,41% vet en 3,47% eiwit. Kwaliteits- en kwantiteitstoeslagen zijn inbegrepen, programmatoeslagen niet.

Melkprijs CONO gelijk, Hochwald stijgt nog

CONO Kaasmakers verandert de melkprijs voor januari niet. De basismelkprijs staat daardoor op € 41,75 per 100 kilo melk. Leden-melkveehouders die recht hebben op de maximale toeslagen, kunnen een bedrag van € 46,25 verwachten. Hochwald Nederland verhoogt de melkprijs voor januari met € 1,56 tot € 43,11 per 100 kilo melk. Dit is bijna € 10 meer dan in januari van vorig jaar werd betaald.

Deze prijzen zijn op basis van 1,1 miljoen liter melk, exclusief btw en 5 cent is in mindering gebracht voor bijdrage aan ZuivelNL.

Meer informatie over voorschotmelkprijzen van diverse zuivelbedrijven vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer