Doorgaan naar artikel

Eko Holland verhoogt decemberprijs met 50 cent

Foto: Fotopersbureau Dijkstra premium

Foto: Fotopersbureau Dijkstra

Eko Holland verhoogt de te verwachten melkprijs voor december met 50 cent tot € 53,60 per 100 kilo.

Dat maakt het vandaag bekend. Hiermee sluit de zuivelverwerker het jaar af met een melkprijs dat bijna € 3 hoger ligt dan in januari. Na een aantal maanden stabiel op € 52 te hebben gezeten, kwam de melkprijs daar in november af met ook een verhoging van 50 cent.

De melkprijs van Eko Holland is gebaseerd op een jaarleverantie van 500.000 kilo met 4,41% vet en 3,47% eiwit. Kwaliteits- en kwantiteitstoeslagen zijn in het bedrag meegenomen.

Stabiele melkprijs

De biologische melkprijs ligt ruim een euro onder die van Arla, dat in december maar liefst € 2,86 hoger uitkwam met € 54,17 per 100 kilo. Maandag maakt FrieslandCampina de garantieprijs bekend, dat in november net niet op € 51 per 100 kilo uitkwam.

De melkprijs voor biologisch-dynamische melk blijft stabiel op € 57,60 staan. Dat de markt voor deze melk nauwelijks reageert op marktontwikkelingen in de zuivel is te merken aan de tijd dat het op dit prijsniveau staat. Sinds maart van dit jaar is deze melkprijs al op hetzelfde niveau. In de eerste twee maanden van het jaar lag deze prijs nog op € 57,10 per kilo.

Meer informatie over voorschotmelkprijzen van diverse zuivelbedrijven vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin