Skip to content

Emmi-Group draait prima jaar

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

De Zwitserse Emmi-Group heeft over 2020 een netto omzet van € 3,372 miljard gehaald. Dat is 6,1% meer dan over 2019. Dat meldt het bedrijf in het jaarverslag 2020.

Van de omzet komt bijna 31% uit kaas. Nog eens bijna 31% komt uit zuivelproducten en 24% uit vers. De rest bestaat uit onder meer roomkaas, poeder, concentraat en overige producten.

Het bedrijfsresultaat voor rente, belasting, afschrijving en amortisatie is € 342,4 miljoen; een toename van € 21,3 miljoen euro ten opzichte van 2019. De netto-winst daalde wel van € 177,4 miljoen naar € 171,4 miljoen.

Sterke merken en nichemarkten

Volgens het bedrijf dankt het de goede cijfers aan de sterke merken van het bedrijf en de, op de nichemarkten, gerichte activiteiten. Voor het jaar 2021 verwacht het bedrijf, ondanks grote onzekerheden in de huidige markt, een verdere organische groei van 1 tot 2%.

Volgens Urs Riedener, CEO van de Emmi-Group, bevestigt het goede resultaat dat het bedrijf met de ingezette strategische koers een bewezen bedrijfsmodel heeft waarin de diversiteit van de producten en landenportfolio een centrale rol spelen.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin