Doorgaan naar artikel

Emmi legt eerste steen nieuwe kaasmakerij

Het Zwitserse Emmi heeft de eerste steen gelegd voor een nieuwe kaasmakerij.

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Alpenhoornblazers geven een feestelijk tintje aan de eerste steenlegging in Emmen (Zwi.). - www.studhalter.org

Alpenhoornblazers geven een feestelijk tintje aan de eerste steenlegging in Emmen (Zwi.). - www.studhalter.org

Het Zwitserse Emmi heeft in Emmen, nabij Luzern in centraal Zwitserland, de eerste steen gelegd voor een nieuwe kaasmakerij. Met een investeringssom van 50 miljoen Zwitserse franken (€ 45,65 miljoen) is het een van de grootste projecten van Emmi, zo stelt het bedrijf.

De nieuwe kaasmakerij moet eind 2022 in gebruik worden genomen. Het werk aan het project is in relatieve stilte al een tijdje gaande. Eind 2020 was de vergunning binnen. Begin 2021 startten de graafwerkzaamheden en zijn palen geslagen. De nieuwe kaasmakerij wordt gebouwd naast de bestaande, al ruim 40 jaar oude kaasmakerij en gaat die geleidelijk vervangen. Wel met een grotere capaciteit.

Verschillende kaassoorten

In de nieuwe kaasmakerij kan zowel roomkaas als een reeks andere kaassoorten worden gemaakt. Emmen is een van de oudste productielocaties van Emmi en was aanvankelijk de fabriek van Sbrinz-Käserei Neuhüsern, de huidige meerderheidsaandeelhouder in Emmi.

Met een omzet van bijna € 3,4 miljard is Emmi met afstand de grootste kaasmaker van Zwiterserland. Het concern is ook actief over de grenzen – in de Europese Unie en de Verenigde Staten, onder meer met geitenzuivel. In Nederland heeft het meerderheidsbelangen in Bettinehoeve en AVH Dairy.

Snel delen

Image
Klaas van der Horst

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin