Skip to content

Engro en bank helpen Pakistaanse boer

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

Pakistaanse melkveehouders kunnen gemakkelijker en betaalbaarder aan financieringen komen. Dit komt door een samenwerking tussen FrieslandCampina Engro Pakistan en de Bank of Punjab (BOP).

Dit heeft FrieslandCampina bekendgemaakt. FrieslandCampina-dochter Engro Foods heeft zo’n 50.000 kleine melkveehouders als leveranciers.

De melkveehouders worden daarmee aangemoedigd om hun bedrijf te moderniseren en hun activiteiten uit te breiden, inclusief gebouwen, machines en de veestapel zelf. Het gebruikmaken van financiële mogelijkheden geldt ook voor financiering van dagelijkse uitgaven.

Betere resultaten

De overeenkomst zal de melkveehouders in Pakistan in staat stellen om betere economische resultaten te bereiken en ze voldoende cash te geven om hun uitgaven te doen, meent FrieslandCampina. In een gezamenlijk verklaring stellen Zafar Masud (President en CEO van de Bank of Punjab) en Imran Husain (Finance Director van FrieslandCampina Engro Pakistan Limited): “We zijn erg blij om deze samenwerking aan te gaan. Dit initiatief heeft de potentie om het agrarische landschap in Pakistan te verbeteren door de boeren toegang te geven tot financieringen.” Toegang tot bankzaken is van groot belang voor het welzijn van kleine boeren en het ontwikkelen van de agrarische sector, wat ook het land Pakistan vooruithelpt.

Snel delen

Afbeelding
Klaas van der Horst

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin